Beloning lonkt in Dubai: drie Ajax-nominaties bij Globe Awards

Reacties

Ajax valt op 29 december bij de 11de editie van de Globe Soccer Awards mogelijk flink in de prijzen. Het Europese succes heeft Marc Overmars en Erik ten Hag een nominatie opgeleverd, terwijl de ploeg als geheel meedingt naar de titel voor Team van het Jaar.

Beloning lonkt in Dubai: drie Ajax-nominaties bij Globe Awards
© Pro Shots

In die laatste categorie hebben de Ajacieden concurrentie van Liverpool en het vrouwenteam van Olympique Lyon. Van die drie teams was het succes van Ajax, het bereiken van de halve finale van de Champions League, misschien wel het meest verrassend. Liverpool werd natuurlijk de eindwinnaar in het miljardenbal, terwijl Lyon voor de vierde keer op rij de Champions League voor vrouwen won.

Als gevolg van het historische Ajax-jaar is Ten Hag een van de vijf coaches die kans maakt op de titel Trainer van het Jaar. De nominatie van Massimiliano Allegri als de vertrokken coach bij Juventus mag gezien worden als waardering voor zijn algehele werk in Turijn. Naast Jürgen Klopp zijn Djamel Belmadi (Algerije) en Fernando Santos (Portugal) de andere genomineerden in deze categorie.

Bij de verkiezing in Dubai vallen niet alleen spelers en trainers in de prijzen. Het bijzondere aan de Globe Soccer Awards is dat er ook gekeken wordt naar de beste zaakwaarnemers en technisch directeuren. Bij die laatste categorie krijgt Marc Overmars ook waardering voor zijn werk in de vorm van een nominatie. Zijn concurrenten zijn: Andrea Berta (Atlético Madrid), Michael Edwards (Liverpool), Eric Abidal (Barcelona) en Igli Tare (Lazio).

De winnaars worden op 29 december bekendgemaakt bij een awardshow. Een 23-koppige jury met onder meer Luis Figo, Antonio Conte, Fabio Capello – opvallend genoeg ook Abidal – en Rob Jansen bepaalt wie in de prijzen vallen. Virgil van Dijk dingt mee naar de titel Speler van het Jaar. Sari van Veenendaal is genomineerd voor de Speelster van het Jaar-award.

Clubwatcher Marco Timmer bespreekt de actualiteit bij Ajax
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.