Belgische zorgen om Lukaku: 'Race tegen de klok voor zijn topniveau'

Reacties

Binnen een maand begint het WK. De eerste keuze in de spits bij België, Romelu Lukaku, is op de weg terug van een spierblessure en lijkt zijn rentree bij Internazionale spoedig te gaan maken. Toch zijn er zorgen: de bondsdokter van de KBVB vraagt zich af of Lukaku wel op topniveau zal zijn als België aan het toernooi begint tegen Canada.

Belgische zorgen om Lukaku: 'Race tegen de klok voor zijn topniveau'
© Pro Shots

Het goede nieuws eerst: Big Rom staat in Milaan voor zijn rentree na twee maanden aan de zijlijn, zo vertelde Simone Inzaghi voorafgaand aan de wedstrijd van de Nerazzurri tegen Viktoria Plzen. Inzaghi hield nog een slag om de arm of zijn comeback al voor woensdagavond zal zijn, maar lang zal het niet meer duren. 'We trainen dinsdag nog, maar als hij nergens last van krijgt, zit hij bij de selectie. Hij werkt met veel enthousiasme en wilskracht. Het was een groot gemis dat hij er niet bij was', aldus Inzaghi.

De vraag die bondsdokter Kristof Sas bezighoudt: is het mogelijk om Lukaku na een lange periode van afwezigheid al binnen weken terug te krijgen op zijn absolute topniveau? 'Het WK is voor Romelu niet in gevaar. Maar hij is natuurlijk wel langdurig out geweest. Het wordt een race tegen de klok - niet om hem medisch fit, maar op een hoog niveau te krijgen.' Dat heeft volgens Sas alles te maken met wedstrijdritme, zo vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

'Ritme is voor elke speler belangrijk, al wordt het minder belangrijk naarmate je meer ervaring hebt. Enerzijds hebben spelers die vlak voor de start van het toernooi geblesseerd raken, veel minder kans om fit te raken. Anderzijds beginnen de spelers die minder ritme hebben met een achterstand aan het toernooi, want normaal begint iedereen eraan in hetzelfde ritme.'

Wereldkampioenschap

Stand Groep F Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Marokko
3
2
1
0
4-1
+3
7
2
Kroatië
3
1
2
0
4-1
+3
5
3
België
3
1
1
1
1-2
-1
4
4
Canada
3
0
0
3
2-7
-5
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis een COPA Holland shirt en de WK-special (t.w.v. €69,94)..

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.