Belgische justitie straft De Bilde en De Cock

De recente topper tussen Club Brugge en Anderlecht krijgt nog een vervelend staartje voor Gilles De Bilde (foto) en Olivier De Cock, zo meldden Belgische media. De twee zouden het publiek hebben geprovoceerd tijdens het beladen duel, wat voor de Belgische justitie aanleiding is proces verbaal op te maken.

Belgische justitie straft De Bilde en De Cock

De topper tussen Club Brugge en Anderlecht was een anderhalve week geleden een hete aangelegenheid in het Jan Breydelstadion. Zo strooide scheidsrechter De Bleeckere met drie omstreden rode kaarten (een voor de Brugse ploeg, twee voor de Brusselse), waarna Club met 2-1 zegevierde.

De Cock tekende in de 63e minuut voor de 1-1. De manier waarop hij zijn treffer vierde, kon niet door de beugel, oordeelde Justitie. Hij maakte een fuck you-gebaar richting de aanhang van Paars Wit. 'Mijn gebaar had misschien niet echt gehoefd maar gebeurde in de ontlading na mijn goal. Ik wilde de Anderlecht-fans niet bewust provoceren', aldus een verbaasde De Cock. 'Ik vind dit nogal overdreven. Blijkbaar gaat men alleen voor beelden die uitgebreid in de media zijn geweest.'

Na afloop van het duel liet ook De Bilde zich gaan. Bij het verlaten van het veld stak hij zijn duim omlaag. En na het douchen zou hij zijn middelvinger hebben opgestoken naar enkele Brugse fans. 'Dit is te belachelijk om waar te zijn', mopperde De Bilde in Het Laatste Nieuws. 'In het vervolg vraag ik aan de referee dat hij de wedstrijd stillegt als een fan lieve woorden naar mijn hoofd slingert. Als wij vervolgd worden, moet bij elke partij bijna het hele stadion geverbaliseerd worden.'

Beide spelers hebben zelf nog niets gehoord van Binnenlandse Zaken, maar volgens de media kunnen ze een aangetekend schrijven verwachten. Beiden riskeren een boete van 125 tot 5.000 euro. Ze hebben een maand de tijd voor een verweer.



Meer opzienbarende en vreemde berichten vind je in de rubriek In de Kantlijn


Bekijk hier al onze video's