Belgische bond zoekt nieuwe bondscoach 'die weet wat winnen is'

Reacties

De Belgische voetbalbond KBVB is deze dinsdag, met het plaatsen van een vacature, officieel begonnen aan de zoektocht naar een nieuwe bondscoach. De opvolger van Roberto Martínez moet een trainer zijn 'die weet wat winnen is', zo valt te lezen in de vacaturetekst.

Belgische bond zoekt nieuwe bondscoach 'die weet wat winnen is'
© Pro Shots

Martínez stond sinds 2016 voor de groep bij de Belgische nationale ploeg en maakte na de roemloze uitschakeling op het WK in Qatar zijn afscheid bekend. De Spanjaard, die naast bondscoach ook technisch directeur was, beschikte over een aflopend contract bij de KBVB. De Belgische bond gaat nu op zoek naar een opvolger voor Martínez.

'Ook na de vroege uitschakeling op het WK in Qatar blijft de KBVB erg ambitieus voor de toekomst', zo laat de bond weten. 'Alle elementen zijn aanwezig om in de toekomst succesvol te blijven. Aan de nieuwe bondscoach om ermee aan de slag te gaan en ons naar nieuwe successen te leiden.'

Trainers met interesse kunnen tot 10 januari hun cv insturen. 'De KBVB is op zoek naar een fulltime bondscoach die weet wat winnen is', zo lezen we in de vacaturetekst. 'De nieuwe bondscoach is resoluut ambitieus en heeft de nodige internationale ervaring op topniveau, voetbaltactische kennis en inzichten alsook de juiste persoonlijke skills. Hij is een serial winner met ervaring in het managen van topspelers, weet hoe in te zetten op het creëren van een hechte groep en hoe jonge spelers kunnen worden geïntegreerd. De voetbalbond is op zoek naar een tactisch expert die zijn keuzes ondersteunt met data, technologie en objectieve parameters en gebruik maakt van de sportieve expertise en structuur van de KBVB.'

Een speciaal in het leven geroepen taskforce gaat aan de slag met de aanmeldingen. 'De taskforce zal uit de lijst van kandidaten de uiteindelijke kandidaat voordragen aan de raad van bestuur van de KBVB', zo meldde de Belgische bond al eerder. In België gaan er stemmen op om Louis van Gaal te benaderen, nadat hij onlangs afscheid nam van het Nederlands elftal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.