België zet Frankrijk in Parijs te kijk

Frankrijk heeft op eigen veld de kracht van België ondervonden. Ook al was de nederlaag klein, voor de ploeg van Didier Deschamps was het wel een gevoelige (3-4).

Het was een vriendschappelijke interland in Stade de France. Maar Dries Mertens moet toch iets anders hebben gedacht toen de Franse back Benoît Trémoulinas met twee benen vooruit een zware overtreding maakte op de benen van de Napoli-aanvaller. De aanslag bleef zonder gevolgen beide partijen; Trémoulinas kreeg geen kaart, Mertens keerde na een korte behandeling terug op het veld.

Misschien was het ook frustratie over het verloop van de wedstrijd. Frankrijk was aanvankelijk sterker dan België en kreeg ook kansen. Maar het was de ploeg van bondscoach Marc Wilmots die na 45 minuten verdiend met een 2-0 voorsprong ging rusten. Marouane Fellaini was twee keer trefzeker voor De Rode Duivels.

Aan zijn eerste treffer – die na ruim een kwartier het einde van een Frans overwicht maakte - zat een buitenspellucht. De 2-0 op slag van rust was boven alle twijfels verheven. Na een voorzet van Toby Alderweireld kopte hij raak.

In de tweede helft vergrootte Radja Nainggolan de Belgische marge voordat Frankrijk dan eindelijk wat terugdeed. Uit een discutabele strafschop – Nicolas Lombaerts zou Oliver Giroud hebben vastgehouden – maakte Mathieu Valbuena 1-3. Maar de Franse vreugde was van korte duur. Een minuut later benutte Eden Hazard aan de andere kant een eveneens goedkope strafschop.

Invaller Nabil Fekir en Dimitri Payet maakten het met hun eerste treffers als Frans international nog spannend. Maar een nederlaag bleef België bespaard op weg naar het EK-kwalificatieduel met Wales van vrijdag.