België dendert over IJsland heen, Engeland valt tegen

Reacties

België heeft ook zijn tweede wedstrijd in deze editie van de Nations League overtuigend gewonnen. De Rode Duivels waren in het Koning Boudewijnstadion veel te sterk voor IJsland. In Kopenhagen beet Engeland zich stuk op Denemarken.

België dendert over IJsland heen, Engeland valt tegen
© Pro Shots
België
België
5 - 1
IJsland
IJsland

België was zaterdag met 2-0 te sterk voor Denemarken en kon dinsdag weer beschikken over Kevin De Bruyne en Thomas Meunier. De achttienjarige Jérémy Doku mocht van bondscoach Roberto Martínez eveneens vanaf de aftrap meedoen. Het toptalent van Anderlecht werd in de aanval vergezeld door Michy Batshuayi en Dries Mertens.

Het waren echter de bezoekers die al vroeg de score openden. Hólmbert Fridjonsson haalde van afstand uit en zag zijn poging via het bovenbeen van Jason Denayer zomaar binnendwarrelen: 0-1. Even mochten de IJslanders hopen op een stuntje, maar België drukte die hoop al snel de kop in.

Axel Witsel zorgde voor de gelijkmaker met een intikker na een vrije trap van Mertens tegen de lat, Batshuayi scoorde op zijn beurt uit de rebound na een schot van Witsel: 2-1. Kort na rust trof Mertens doel op aangeven van De Bruyne. De 33-jarige spits kapte zijn tegenstander uit en verraste de keeper in de korte hoek: 3-1.

Batshuayi zorgde met zijn tweede van de avond voor 4-1, waarna het slotakkoord voor Doku was. De achttienjarige spits leukte zijn basisdebuut op met een knap doelpunt: hij legde de bal met rechts in de verre hoek: 5-1. Voor België is het de twaalfde overwinning op rij en de tweede van deze Nations League. De ploeg van Martínez gaat daarmee aan kop in Groep 2.

Denemarken
Denemarken
0 - 0
Engeland
Engeland

Engeland won afgelopen weekend met hakken over de sloot van IJsland - Raheem Sterling benutte een strafschop in de laatste minuut, waarna de Scandinaviërs juist een penalty misten. Ook tegen Denemarken liep het niet soepel bij de Engelsen. De droomaanval met Jadon Sancho, Harry Kane en Sterling werd nauwelijks in stelling gebracht.

Dat bleef eigenlijk de hele wedstrijd zo. Bondscoach Gareth Southgate probeerde nog een doelpunt te forceren door debutant Jack Grealish in te brengen, maar dat lukte niet. Harry Kane leek in de slotminuut alsnog toe te slaan, maar Mathias Zanka Jørgensen haalde zijn inzet knap van de lijn. Aan de kant van de Denen was Christian Eriksen het dichtst bij een doelpunt.

De mannen van Southgate sluiten een roerige interland week zo teleurstellend af en blijven steken op vier punten in Groep 2, twee minder dan België.

UEFA Nations League

Stand Groep 2 UEFA Nations League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
België
6
5
0
1
16-6
+10
15
2
Denemarken
6
3
1
2
8-7
+1
10
3
Engeland
6
3
1
2
7-4
+3
10
4
IJsland
6
0
0
6
3-17
-14
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer België
Meer over België
Meer Engeland
Meer over Engeland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.