Belgen willen 'veel meer praten' en hopen op Hazard: 'Eden is er nog steeds'

Reacties

Belgisch internationals Timothy Castagne en Hans Vanaken hopen dat de Rode Duivels hun lesje hebben geleerd na de oefennederlaag tegen Egypte. Het tweetal gaf op een persconferentie aan waar het vrijdag aan schortte bij de Belgen.

Belgen willen 'veel meer praten' en hopen op Hazard: 'Eden is er nog steeds'
België
België
1 - 2
Egypte
Egypte

België ging een kleine week voor het eerste groepsduel met Canada verrassend onderuit tegen Egypte. Bondscoach Roberto Martínez en doelman Thibaut Courtois tilden niet te zwaar aan de verliespartij in Koeweit, maar Belgische media uitten al hun zorgen over de huidige staat van het elftal van Martínez.

Vertrouwen
'We moeten veel meer praten op het veld', zei rechtervleugelverdediger Castagne op een persconferentie. 'Het belangrijkste is dat we de twee, drie verbeterpunten van gisteren bijstellen en dat die zaken niet meer voorvallen tijdens het WK.'

Vanaken verwacht dat België volgende week woensdag tegen Canada klaar is voor de strijd. 'Soms is het goed dat dingen fout lopen in een oefenwedstrijd. Meer en beter communiceren en het plan beter volgen, zijn zeker twee zaken die beter moeten. Ik denk niet dat het vertrouwen een deuk heeft gekregen', aldus de middenvelder van Club Brugge.

In België hoopt men dat Eden Hazard tijdens het WK kan opleven. Castagne hoopt ook op nieuwe flarden van de 'oude' Hazard. 'Iedereen in België wil weer de beste Eden zien. Wij als spelers zien op de training dat die Eden er ook nog steeds is, maar het is niet makkelijk om het met zo weinig wedstrijdritme te laten zien. Tegen Canada zal hij nog niet top zijn, maar hopelijk kan hij groeien in het toernooi', aldus Castagne.

Klaarstomen Davies
Tegenstander Canada hoopt Alphonso Davies op tijd terug te hebben voor de groepswedstrijd tegen de Belgen. De linksback van Bayern München liep eerder deze maand een hamstringblessure op en vloog pas vrijdag naar Qatar, waar de Canadese nationale ploeg al eerder samenkwam. Canada doet voor het eerst sinds 1986 mee aan een WK.

Wereldkampioenschap

Stand Groep F Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Marokko
3
2
1
0
4-1
+3
7
2
Kroatië
3
1
2
0
4-1
+3
5
3
België
3
1
1
1
1-2
-1
4
4
Canada
3
0
0
3
2-7
-5
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.