Belgen lachen om Oranje, Redmond verklaart tirade Guardiola

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Belgen lachen om Oranje, Redmond verklaart tirade Guardiola

België gaat vrijdag in de koker voor de loting van het WK en Sporza nam alvast een voorproefje… met slakken. Iedere slak vertegenwoordigt een land en zo poogde de televisiezender om een eigen loting te organiseren. Als we de slakken moeten geloven, wordt België gekoppeld aan Colombia, Egypte en Australië. En om het er nog even in te wrijven, was er een Nederlandse slak die lijdzaam toekeek hoe de Belgen aan andere WK-deelnemers werden gekoppeld.

© Sporza

• De spelers en staf van Sevilla hebben trainer Eduardo Berizzo een bezoekje gebracht. De oefenmeester werd deze week succesvol geopereerd aan prostaatkanker en staat een tijdje buitenspel. Om hem te steunen gingen zijn spelers en collega's bij hem langs.

'Guardiola heeft niks gezegd wat negatief of beledigend is.'
Nathan Redmond heeft duidelijkheid gegeven over wat Pep Guardiola precies tegen hem zei na afloop van Manchester City - Southampon van woensdagavond. The Citizens wonnen door een goal in de laatste minuut met 2-1 en Guardiola ging nogal tekeer tegen Redmond. Volgens liplezers noemde Guardiola Redmond een 'wanker', maar daar bleek niets van waar. 'Hij had het over mijn kwaliteiten en dat hij graag zag dat ik zijn team meer weerstand bood. Ik vind hem een van de beste managers van de wereld.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'We noemen hem vaak 'oom Pat'.'
Paul Pogba baalt ervan dat sommige mensen een volgens hem verkeerd beeld hebben van Patrice Evra, die onlangs werd ontslagen bij Olympique Marseille nadat hij een fan schopte. 'Daarvoor stond hij ook al niet goed te boek, maar hij is een gouden jongen. Zelfs op de bank is hij iemand die anderen aanmoedigt. Echt een leider, een grote broer voor iedereen.' (SFR Sport)

• In Nederland hebben we er nog geen last van, maar bij het Spaanse Osasuna bestaat nu al de vrees dat de wedstrijd tegen Nàstic van vrijdag niet kan doorgaan wegens sneeuwval. Het stadion van de club uit Pamplona, in het noorden van Spanje, ligt zo'n vierhonderd meter boven zeeniveau. Als het kouder wordt, valt er eerder sneeuw. De sneeuwschuivers liggen alvast klaar…

'Lorenzo Insigne zeker, hij zou een goede parkiet zijn voor Genny. Maurizio Sarri is de baas, hij is Don Pietro.'
• Gomorra-ster en Napoli-fan Salvatore Esposito, die Gennaro Savastano alias Genny speelt, ziet wel een rol weggelegd voor de Napoli-spits Insigne. De serie is gebaseerd op de Napolitaanse maffia. Sky Italia heeft twee afleveringen al beschikbaar gesteld om te voorkomen dat de kijkers moeten kiezen tussen Gomorra en de Serie A-topper van vrijdag Napoli – Juventus. (La Gazzetta dello Sport)

• FC Zürich-trainer Uli Forte putte uit zijn psychologische trukendoos om zijn ploeg woensdag ten koste van FC Thun naar de halve finale van het Zwitserse bekertoernooi te loodsen. Op de linkerhand van de coach en van al zijn spelers stond '½' genoteerd. De truc werkte getuige het resultaat. Dankzij een waanzinnige ommekeer in de laatste negen minuten, met drie goals van Zürich (4-3), werd de kwartfinale winnend afgesloten. Na afloop bleek pas waar het voor stond: de halve finale. En elke keer dat Forte zijn linkerhand opstak, of de spelers in hun handen spuugden, werd het doel zichtbaar. Behalve bij de spelers met handschoenen aan.

Foto: Blick
Foto: Blick

• De voetballers én de basketballers van Bayern München troffen elkaar deze week voor een clash 'Wie is het beste met de bal?'. Na een wedstrijdje voetbal en een potje basketbal was de stand gelijk. De Beierse club kwam met een passend sluitstuk om het duel te beslechten. Ondanks de verwoede pogingen van onder anderen Sven Ulreich en Mats Hummels de voetballers te laten winnen leverde het potje bierpul-tillen geen winnaar op.

Gary Lineker is jarig. 57 jaar is de Engelse presentator en de oud-international op deze wereld. En wat doet hij op zijn verjaardag? Repeteren in Rusland voor de WK-loting. Vrijdag is Lineker namelijk een van de presentatoren.

Michael van Gerwen kreeg woensdag de kans om enige oude bekenden de hand te schudden. Met dank aan Stoke City-speler Charlie Adam kon de Nederlandse darter én PSV-fan Georginio Wijnaldum en Erik Pieters begroeten. De laatste lachte ondanks de 0-3 nederlaag van The Potters tegen Liverpool.

'Wat Sa Pinto deed, was de Schwalbe van het Jaar. Die man is een schande voor de mooie club die Standard is.'
• De beelden zijn genoegzaam bekend van Louis van Gaal die zich als manager van Manchester United ter aarde stort om de vierde man erop te wijzen dat het toch echt een schwalbe was. Woensdag ging ook Ricardo Sa Pinto vrijwillig naar de grond in de hoop de arbitrage te beïnvloeden, zo oordeelde Hein Vanhaezebrouck. De trainer van Anderlecht was duidelijk niet te spreken over het theater van zijn Standard-collega na een bekertje bier tegen zijn been. En de Portugees bleef nog langer zijn stukje theater voortzetten. 'Het doet natuurlijk veel pijn: bier op je voet', zei Vanhaezebrouck ironisch.

Luc Bosmans was de reddende engel van de avond tijdens de bekerwedstrijd tussen KV Mechelen en RC Genk. De veertigjarige werd van de tribune geplukt om de door blessures geplaagde arbitrage te completeren na het uitvallen van scheidsrechter Christof Dierick, waar eerder vierde official Nicolas Laforge al een assistent had moeten vervangen. De laatste pakte de fluit en Bosmans de vlag. En zo was het probleem opgelost.

Genk-trainer Albert Stuivenberg vond het een vreemd verhaal. 'De scheidsrechter stelde eerst voor om met één grensrechter verder te gaan. Dat vond ik niet zo'n goed idee. Je zou kunnen zeggen, waar gaat die dan lopen? Wat doen we dan met de andere kant? Dan kan je beter zonder grensrechters spelen.' De Nederlander kon na de bekerklucht wel lachen. Zijn ploeg won het bekerduel na strafschoppen.

En Bosmans? 'Dit was het een na mooiste moment uit mijn leven', zei de KV Mechelen-aanhanger tegen de Gazet van Antwerpen, die het winnen van het Europa Cup II-toernooi van 1988 nog hoger aanslaat. 'Ik heb de club van hoog naar laag en weer naar boven meegemaakt. Vandaag mocht het jammer genoeg niet zijn, maar ik kon de wedstrijd op het eind wel van de beste plaats op het veld meemaken.'

• Op het wedstrijdformulier had Reading-manager Jaap Stam woensdag een bijzondere toevoeging. Weliswaar als laatste en met rugnummer 13, maar het stond er echt: 'Reading fans.' Last but not least, zullen we maar zeggen. Of het echt heeft geholpen is onbekend, maar Reading won van Barnsley met 3-0 mede dankzij een goal van Joey van den Berg.

• Vandaag precies veertien jaar geleden maakte Rafael van der Vaart een fabuleus doelpunt in De Klassieker.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.