Beleidsmaker Gala doet openbaring: 'Dit bood Juventus Mertens aan'

Reacties

Dries Mertens is afgelopen week neergestreken in Turkije. De Belgische aanvaller werd gepresenteerd door Galatasaray. In Istanbul tekende de oud-PSV'er een lucratief contract, maar elders had hij meer kunnen verdienen.

Beleidsmaker Gala doet openbaring: 'Dit bood Juventus Mertens aan'

Het clubicoon van Napoli werd bij het tekenen van zijn contract bij Galatasaray in één klap vier miljoen euro rijker. De Rode Duivel krijgt een jaarsalaris van 2,9 miljoen euro, terwijl er een tekenpremie bijgevoegd werd van 1,1 miljoen euro. De duur van het contract is één seizoen en bevat de optie voor nog een jaar.

Juventus probeerde Mertens voor de neus van de Turkse topclub weg te kapen. De rivaal van Napoli dacht met een duizelingwekkend bod de aanvaller te kunnen verleiden. De Belg wilde zijn status in Napels echter niet afbreken. Eerdere transfers - van bijvoorbeeld Gonzalo Higuaín - van Napoli naar de Oude Dame waren slecht gevallen in het zuiden van Italië.

De vice-voorzitter van Galatasaray, Erden Timur, had gemerkt dat Juventus zich met Mertens ging bemoeien. 'De rivaliteit tussen Napoli en Juventus zorgde ervoor dat hij zijn carrière niet in Turijn wilde beëindigen.'

Juventus nam niet meteen genoegen met de afwijzing. Door een gigantisch contract aan te bieden, dacht het de Belg misschien toch te kunnen verleiden. 'Ze boden hem vijf miljoen euro netto. Ik heb het met eigen ogen gezien. En naast Juventus had Mertens nog meer aanbiedingen van grote clubs op zak.'

'Maar wij hebben hem kunnen overtuigen', zei Timur tevreden. Zes dagen duurden de onderhandelingen tussen beide partijen. Inmiddels is Mertens al druk bezig op het veld in Istanbul. Mogelijk maakt hij zaterdag op eigen veld tegen Giresunspor al zijn debuut.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.