Belangrijke stap Feyenoord City: bestemmingsplan aangenomen

Reacties

De gemeenteraad van Rotterdam heeft donderdagavond het bestemmingsplan van Feyenoord City aangenomen. Daarmee is een belangrijke stap gezet richting de bouw van het nieuwe stadion van Feyenoord.

Belangrijke stap Feyenoord City: bestemmingsplan aangenomen
© OMA

De gebiedsontwikkeling is een belangrijk onderdeel van de plannen rond Feyenoord City, maar in de gemeenteraad bestond verdeeldheid over het goedkeuren van het bestemmingsplan omdat de club de financiering van het nieuwe stadion nog steeds niet helemaal rond had. In september was er nog zo'n vijftig miljoen euro nodig.

Nu het bestemmingsplan is aangenomen, is er in ieder geval weer één obstakel minder. 'Dit is van groot belang', zegt stadiondirecteur Jan van Merwijk. 'Voor veel partijen die zijn betrokken bij de stadionontwikkeling is de vaststelling van het bestemmingsplan een voorwaarde om verder te gaan. We zijn weer een stap dichterbij een nieuw stadion.'

Ook wethouder Bas Kurvers is blij. 'Dit is een belangrijke stap voor de verdere ontwikkeling van Rotterdam en Zuid in het bijzonder. Nu kunnen we toewerken naar het bouwen van de eerste woningen in 2021.' In het voorjaar van 2022 moet worden begonnen met de bouw van het nieuwe stadion, dat volgens de planning in 2025 af is.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.