Belangrijke en vermoeide Dost heeft ondanks goal wat meer tijd nodig

Bas Dost beleefde een prima debuut in het shirt van Eintracht Frankfurt, elf minuten na zijn rentree in de Bundesliga scoorde de spits al. Dat Dost nog niet helemaal wedstrijdfit is, bleek wel na het feestje volgend op de goal.

Eintracht Frankfurt
2 - 1
Fortuna Düsseldorf

Dost begon op de bank bij Eintracht, maar kwam na rust in het veld bij een 0-1 achterstand. In nog geen vijftien minuten bewees de Nederlander zijn waarde door de 1-1 binnen te koppen. 'Volgens mij maakte ik met een van de eerste ballen die ik raakte een doelpunt', vertelde een lachende Dost bij het kanaal van de Bundesliga.

Het scoren is Dost dus nog allesbehalve verleerd, maar de targetman moet wel werken aan zijn fitheid. 'Ik vierde mijn goal uitbundig, maar daarna was ik eerlijk gezegd al behoorlijk moe. Ik heb het gevoel dat ik wat tijd nodig heb om te wennen aan de Bundesliga, maar ik ben natuurlijk dolgelukkig.'

Dost staat nu op 37 goals in de Bundesliga, eerder stond hij onder contract bij VfL Wolfsburg. In totaal maakte hij al meer dan tweehonderd doelpunten in zijn profcarrière.