Bekroonde Wiegman draagt prijs op aan Spaanse vrouwen

Reacties

Sarina Wiegman kreeg donderdag in Monaco de award voor de beste trainer van het afgelopen voetbalseizoen bij de vrouwen. De bondscoach van The Three Lionesses droeg haar prijs op aan de Spaanse ploeg, die Engeland klopte in de WK-finale.

Bekroonde Wiegman draagt prijs op aan Spaanse vrouwen
© Pro Shots
Spanje
Spanje
1 - 0
Engeland
Engeland

Wiegman nam na het in ontvangst nemen van de prijs het woord om haar bewondering uit te spreken voor de tegenstander. Uiteraard ging het ook over de gigantische rel die de Spaanse bondsvoorzitter daarna veroorzaakte met zijn kus.

'We kennen allemaal de situatie rond het Spaanse team. Als moeder en echtgenote doet me dat wat. Ik wil deze award opdragen aan het Spaanse team, dat voetbal speelde waar iedereen van genoot. Er is nog een lange weg te gaan, blijkt. Dit team moet gevierd worden, naar dit team moet geluisterd worden', aldus Wiegman.

Ook Aitana Bonmatí, speelster van het jaar, reflecteerde op hetgeen er gebeurd is. 'We kunnen machtsmisbruik niet toestaan als samenleving. Ik draag deze prijs op aan Jennifer Hermoso en aan alle vrouwen die hetzelfde doormaken. We zijn met jullie', aldus de voetbalster van Barcelona.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.