Bekende namen doen het voor koploper Heracles, MVV verliest derby

Heracles Almelo heeft op bezoek bij Roda JC Kerkrade zijn dertiende zege van dit seizoen geboekt. Voor de koploper van de Keuken Kampioen Divisie waren Emil Hansson en Nikolai Laursen opnieuw goud waard. Achtervolger PEC Zwolle komt maandag pas in actie; nummer drie van de ranglijst MVV Maastricht ging in een spectaculaire derby kopje onder bij VVV-Venlo.

Roda JC Kerkrade
1 - 3
Heracles Almelo

John Lammers is op deze zondag 59 jaar oud geworden en hoopte zijn verjaardag te kunnen vieren met een driepunter in Kerkrade. De coach van Heracles Almelo zag zijn ploeg echter slecht starten en na acht minuten op achterstand komen. Een verdekt schot van Teun Bijleveld was Michael Brouwer te machtig. KKD-topscorer Dylan Vente had haast direct hierna de 2-0 op zijn schoen, maar de man met dertien doelpunten achter zijn naam slaagde er deze keer niet in om te scoren.

Het was een misser met gevolgen, want in de tiende minuut kwam Heracles langszij. Thomas Bruns vond bij een vlijmscherpe counter Laursen, die de bal op een presenteerblaadje legde voor Samuel Armenteros: 1-1. Roda en Heracles deden vervolgens niet veel voor elkaar onder, maar de koploper trok de wedstrijd toch naar zich toe. Eerst maakte Hansson zijn tiende goal van dit seizoen (1-2), waarna Laursen tien minuten voor tijd voor de beslissing zorgde: 1-3. Hansson en Laursen staan, samen met Vente, in de topdrie van meest waardevolle spelers van dit seizoen in de KKD.

VVV-Venlo
VVV-Venlo
2 - 1
MVV Maastricht

MVV Maastricht is dé verrassing van dit KKD-seizoen, maar speelde in de derby met VVV-Venlo zeker niet zijn beste wedstrijd. De thuisploeg was lange tijd de bovenliggende partij en kreeg een hoop kansen om op voorsprong te komen. Doelman Romain Matthys hield MVV op de been en in de tweede helft schoot Ruben van Bommel tegen de verhoudingen in uit een rebound de 0-1 tegen de touwen. Na deze goal draaide de wedstrijd volledig om en nam MVV de overhand. Jarne Steuckers raakte de paal en liet even later een goede kans onbenut.

Ruben van Bommel maakte zijn vijfde goal van het seizoen.

VVV bleef daardoor in leven en daar kreeg MVV de rekening voor gepresenteerd. Robert Klaasen probeerde het maar eens met een schot van afstand en kende succes: 1-1. Voor de middenvelder was het zijn eerste doelpunt van het seizoen. VVV wilde hierna meer en werd daarvoor beloond. Na een schot op de paal van Kees de Boer en een wereldredding van Matthys op een inzet van Rick Ketting maakte invaller Nick Venema vlak voor het einde de winnende goal: 2-1.

De Graafschap
1 - 2
FC Eindhoven

De Graafschap is na een slecht begin van dit seizoen beter gaan draaien en doet goed mee in de tweede periode. Tegen FC Eindhoven, de nummer vier van de ranglijst, kon het team van Adrie Poldervaart het echter niet bolwerken. Eindhoven was in Doetinchem de betere ploeg en kwam kort na rust verdiend op voorsprong, via Dyon Dorenbosch. De basisdebutant werd gevonden door Charles-Andreas Brym en liet Hidde Jurjus kansloos.

Toen invaller Naoufal Bannis op aangeven van Brym voor de 0-2 zorgde, leek de wedstrijd wel gespeeld te zijn. Hicham Acheffay zorgde met de aansluitingstreffer echter toch nog voor een spannende slotfase op De Vijverberg. De Graafschap deed er nog alles aan om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen, maar zonder succes. Voor De Graafschap betekent dit toch alweer de achtste nederlaag van het seizoen.

Jong Ajax
Jong Ajax
1 - 2
Jong FC Utrecht

Lorenzo Lucca stond zondag in de spits bij Jong Ajax, dat met Jong FC Utrecht de hekkensluiter van de ranglijst op bezoek kreeg. De gasten kwamen in Amsterdam verrassend op voorsprong, via een rake kopbal van verdediger Christopher Mamengi uit een hoekschop, maar al snel hierna viel de gelijkmaker van Kristian Hlynsson. De IJslander scoorde op aangeven van Lucca. In de tweede helft kwam Utrecht opnieuw op voorsprong (doelpunt van Mees Rijks) en deze keer wist Ajax zich niet terug te vechten. Zo boekte Utrecht, dat door twee gele kaarten voor Yuya Ikeshita met tien man eindigde, zijn eerste uitzege van dit seizoen.

Overige uitslagen:

Zo 11 dec. 2022

Dick Advocaat debuteerde met een nederlaag bij Almere City als coach van ADO Den Haag: