Begroting Sparta bijna gehalveerd door degradatie

Reacties

De degradatie van Sparta Rotterdam heeft grote consequenties, nu hoofdsponsor Centric waarschijnlijk zal stoppen en de club teruggaat in begroting van elf naar zes miljoen euro. Die bijna-halvering gaat ten koste van een aantal medewerkers, al denkt de club vooral grote winst te kunnen boeken in de samenstelling van de selectie en de bijbehorende salarissen.

Begroting Sparta bijna gehalveerd door degradatie

Een ander punt is dat de club een stap terug doet met de plannen die het had voor de uitbreiding van het stadion met drieduizend plaatsen. Er lagen plannen voor een nieuwe entree, echt gras in plaats van kunstgras, terwijl het eerste elftal zou gaan trainen op het trainingscomplex. Stapsgewijs wilde de club een professionaliseringsslag maken, op weg naar een stabiele plek in de middenmoot van de Eredivisie.

Na de degradatie stelt Sparta andere prioriteiten en die liggen in de samenstelling van een kwalitatief goede spelersgroep. 'Maar door die plannen gaat niet meteen een dikke streep', zegt technisch manager Henk van Stee. 'Ze staan los van de degradatie, alleen weet ik niet wanneer ze ten uitvoer kunnen worden gebracht. In ieder geval willen we in alle opzichten nog steeds vooruit met deze club, alleen hebben we door de degradatie vertraging opgelopen.'

Dinsdag bevestigde Sparta dat het afscheid neemt van maar liefst vijftien selectiespelers die dit seizoen actief waren voor De Kasteelheren: Craig Goodwin, Jannik Huth, Soufyan Ahannach, Michiel Kramer, Leonard Nienhuis, Sander Fischer, Ryan Sanusi, Paco van Moorsel, Loris Brogno, Nick Proschwitz, Michel Breuer, Robert Mühren, Dabney dos Santos, Miquel Nelom en Fred Friday.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.