Fischer en Mühren volgens afspraak weg bij Sparta

Reacties

De degradatie van Sparta betekent dat Sander Fischer en Robert Mühren komend seizoen niet in het shirt van de Rotterdammers te zien zullen zijn. De twee spelers kunnen volgens hun contract Sparta verlaten.

Fischer en Mühren volgens afspraak weg bij Sparta

Mühren was - onder trainer Alex Pastoor nog - voor twee seizoenen gehuurd van het Belgische Zulte Waregem. De Volendamse aanvaller bevestigde al meerdere malen dat die huurovereenkomst alleen voor de Eredivisie gold. De optie in het contract van Fischer werd dit seizoen gelicht, maar wel met de afspraak dat hij alleen zou blijven als Sparta zich zou handhaven.

Mühren was dit seizoen belangrijk met zijn goals en assists, maar wisselde goede en slechte wedstrijden af. Met de komst van Michiel Kramer, met wie hij eerder bij Volendam samenspeelde, leefde de aanvaller op. Na het wegvallen van Kramer viel Mühren terug. De klik met AZ-huurling Fred Friday ontbrak duidelijk.

Fischer kende een matig seizoen, maar speelde wel zo goed als alle wedstrijden. Met Julian Chabot leek er een degelijk centrum te ontstaan, maar in de play-offs viel de Duitser met een blessure weg. Fischer was te vaak betrokken bij tegengoals. Na zijn periode bij Excelsior, waar hij een belangrijke kracht was, verkondigde de centrale verdediger hogerop te willen. Na de degradatie met Go Ahead Eagles vorig seizoen degradeerde Fischer nu opnieuw.

Terug in salaris
De huurlingen die bij Sparta speelden, zullen uiteraard ook niet meer terugkeren. Doelman Jannik Huth was al terug naar Duitsland, Miquel Nelom, Soufyan Ahannach, Dabney dos Santos en Friday zullen elders gaan spelen. De contracten van Ryan Sanusi en Bart Vriends zouden al niet verlengd worden. Andere spelers zullen terug moeten in salaris.

Van de huidige spelersgroep lijken drie spelers Sparta geld op te kunnen leveren middels een transfer. Deroy Duarte is daarvan zonder twijfel de belangrijkste, terwijl Chabot en Sherel Floranus ook interessante opties voor Eredivisie-clubs kunnen zijn. Doelman Roy Kortsmit verlengde begin dit seizoen zijn contract met de uitleg dat hij Sparta deze zomer geld op kon leveren. Of de aan het einde van het seizoen geblesseerde doelman nog weg kan, is maar de vraag.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.