Beerens: 'In mijn tijd bij PSV liepen er meer echte kerels'

Reacties

Roy Beerens speelde tien jaar geleden namens PSV in de Champions League en zit vanavond voor de televisie als zijn oude club aantreedt tegen Atlético Madrid. 'Er lopen nu minder echte kerels', vergelijkt hij de ploeg van Phillip Cocu met die van vroeger tegen Voetbal International.

Beerens: 'In mijn tijd bij PSV liepen er meer echte kerels'

Diezelfde Cocu was in het seizoen 2006/07 nog te bewonderen op het middenveld van de Eindhovenaren. Onder leiding van Ronald Koeman trad PSV in de groep aan tegen Galatasaray, Girondins de Bordeaux en Liverpool. Beerens mocht als achttienjarig broekie veertien minuten meedoen, verspreid over twee duels. 'Dat was tegen Bordeaux en Liverpool', herinnert de buitenspeler zich nog.

'In die tijd liepen er bij PSV echte grote spelers als Cocu, Gomes en Alex. Dat waren echte kerels, we hadden toen echt een goed team dat van iedereen kon winnen. Toen kon PSV nog zomaar de Champions League winnen. Dat is nu wel anders', weet de inmiddels 28-jarige aanvaller van Hertha BSC.

'PSV heeft nog steeds een heel goed team, maar het is veel jonger en er zitten geen Europese topspelers meer bij. Toen ik bij PSV zat, werd ik als jonge jongen opgedragen om de ballen op te pompen en dat soort klusjes. Dat is nu niet meer aan de orde denk ik, dat zou ook gek zijn. Het leeftijdsverschil is veel kleiner.'

PSV plaatste zich dat seizoen als laatste Nederlandse ploeg voor de knock-outfase van de Champions League, maar daar was Beerens niet meer bij. Hij werd in de winter verhuurd aan NEC. In de zomer daarop vertrok hij bij PSV, maar hij houdt de verrichtingen van de club nog nauwlettend in de gaten. 'Ik heb er van mijn negende tot mijn negentiende gespeeld en ik ben in de buurt opgegroeid. Dan heb je wel wat met de club.'

Voor het duel tegen Atlético geeft hij zijn oude ploeg echter weinig kans: 'Atlético is wel een aardige ploeg hè, haha. Ik vrees dat ze het niet gaan redden.' (Lentin Goodijk)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.