Beenhakker: 'We kunnen Lederhose bijna inpakken'

Polen loopt weg met Leo Beenhakker. De Nederlandse coach kan bijtekenen tot het met het WK in 2010. Zijn laatste kunstje, want 'daarna dooft het lontje langzaam'.

Beenhakker: 'We kunnen Lederhose bijna inpakken'

Beenhakker heeft er de wind onder bij Polen, dat mede dankzij de Nederlandse coach afstevent op een eerste optreden op een EK. Na de zege op Kazachstan kan kwalificatie Polen nauwelijks meer ontgaan. 'Als we nog één wedstrijd weten te winnen, kunnen we de Lederhose in gaan pakken', zegt de 65-jarige coach in De Telegraaf.

Het succes gaat zich ook vertalen in een nieuwe verbintenis. Beenhakker kan zijn contract verlengen tot en met het WK in 2010. 'Voor mij is het een enorme blijk van erkenning, dat ik nu al bij kan tekenen, voordat de kwalificatie een feit is. Dat betekent dat men niet alleen naar de resultaten kijkt, maar waardering heeft voor mijn manier van werken', aldus Don Leo.

'We zijn er nog niet helemaal uit, maar ik heb er zeker zin in om door te gaan', is Beenhakker happig. De onderhandelingen behelzen niet zo zeer de financiën. 'Ik wil in het Poolse voetbal ook meer structuur brengen en bijvoorbeeld ook de jeugdopleiding verbeteren. Daar heb ik ideeën over en daarover zijn we nu in gesprek.' Polen naar het WK loodsen en dan op dat mondiale podium verrassen, het zal Beenhakkers laatste klus worden. 'Ik heb in Duitsland enorm genoten van het WK met Trinidad & Tobago. In de vijf weken met die gasten heb ik de mooiste tijd van mijn leven gehad. Dat in tegenstelling tot het WK '90 (met Nederland, red.), toen ik geen dag plezier heb gehad. Maar nog een keer een EK met Polen en dan nog een WK lijkt me geweldig. Dat kan ik op mijn leeftijd nog net opbrengen, maar daarna dooft het lontje langzaam.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen