Smolarek neemt Polen na lichtuitval bij de hand

Polen is een stap dichter bij de eerste deelname ooit aan een EK-eindronde. De ploeg van Leo Beenhakker pakte drie punten, terwijl de concurrenten Finland en Servië punten verspeelden.

Smolarek neemt Polen na lichtuitval bij de hand

Polen-Kazachstan 3-1Polen boekte een op het oog logische zege, maar de manschappen van Beenhakker beleefden een moeizame avond in Warschau. Kazachstan had brutaal de leiding genomen en had zelfs nog een goede kans op 0-2 laten liggen.

Polen kreeg extra tijd om zich te herpakken toen de lichtinstallatie in het Legia Stadion dienst weigerde. Na de hervatting stelde het thuisland orde op zaken en eiste Ebi Smolarek een hoofdrol op.

Polen won met 3-1 en de voormalige Feyenoorder tekende voor alle Poolse treffers. Bij de 1-1 schoot Smolarek raak vanaf de rand van het strafschopgebied; bij de 2-1 en 3-1 werd de huidige spits van Racing Santander bediend door Maciej Zurawski.

België-Finland 0-0Het goede nieuws voor Beenhakker en de zijnen kwam uit Armenië en België, waar respectievelijk Servië en Finland niet verder kwamen dan 0-0. De Finnen zochten tegen de Belgen te weinig de aanval, terwijl de Rode Duivels voor eigen publiek maar geen gaten konden vinden in de Scandinavische defensie.

Polen blijft koploper in Groep A met 24 punten uit twaalf wedstrijden. Finland en Portugal hebben beide twintig punten, waarbij moet worden aangetekend dat de Portugezen een wedstrijd minder speelden. Ook Servië heeft nog een wedstrijd tegoed en is voorlopig vierde met zeventien punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen