Been baalt door afwezigheid Aston Villa-doelwit Benteke

Racing Genk-trainer Mario Been moet het donderdagavond doen zonder spits Christian Benteke (21). Tot onvrede van de Nederlandse coach is de Belgische international niet in staat om te spelen in het Europa League-duel met het Zwitserse FC Luzern.

Been baalt door afwezigheid Aston Villa-doelwit Benteke

Hoewel de officiële reden een ziekmelding betreft, twijfelt men daar in België aan. Uitgerekend Benteke staat in de nadrukkelijke belangstelling van Aston Villa. 'Benteke meldde dinsdag dat hij last had van een virale infectie, wat ook door onze clubarts vastgesteld werd', laat de club via een woordvoerder weten in de Belgische pers.

Het ontbreken van Benteke is een tegenvaller voor Been aangezien hij een 2-1 nederlaag moet zien goed te maken.

Benteke, die woensdag ijdens de laatste training voorafgaand aan het Europese duel niet in actie kwam, zou zelf open staan voor een overgang naar Engeland. De club benadrukt dat er nog geen akkoord is.

'Er is geen overeenkomst tussen beide clubs. Het geboden bedrag was immers gewoon te laag. Er is ook nog geen nieuw bod binnengekomen.' Naar verluidt zou het gaan om een bedrag van zeven miljoen euro dat van tafel is geveegd.

Been weet al hoe hij zijn spits gaat vervangen. 'We gaan door de afwezigheid van Benteke geen nieuwe veldbezetting uitproberen. Er zal alleen een andere speler op zijn positie geplaatst worden.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's