Beckham pakt door in Miami en slaat toe met vijf nieuwe spelers

Reacties

Het seizoen in de Major League Soccer is pas net achter de rug, maar de voorbereidingen voor de nieuwe jaargang zijn al in volle gang. De twee nieuwkomers in de Amerikaanse profcompetitie, Inter Miami CF en Nashville SC, hebben daarbij ieder hun keuze gemaakt in de zogeheten Expansion Draft.

Beckham pakt door in Miami en slaat toe met vijf nieuwe spelers
© Pro Shots

Die optie maakt het voor beide clubs mogelijk vijf nieuwe spelers aan te trekken. Daarbij hadden ze geen onbeperkte keuze: enkele clubs werden vrijgesteld van de draft en hoefden geen spelers af te staan. De clubs die geen vrijstelling kregen mochten een lijst opstellen met 'vrije spelers' en uit die lijst mochten Inter Miami en Nashville een selectie maken.

De keuzes van beide clubs zijn inmiddels bekend. Inter Miami, dat onder leiding staat van clubeigenaar David Beckham en binnenkort bekend zal maken wie in 2020 als trainer voor de groep komt te staan, opteerde voor Ben Sweat, Alvas Powell, Lee Nguyen, Luis Argudo en Bryan Meredith.

Van die vijf geniet Nguyen enige bekendheid op de Nederlandse velden: hij speelde in het begin van zijn loopbaan voor PSV en kwam in Eindhoven tot drie optredens. Nguyen vertrok in januari 2008 naar Randers FC in Denemarken en speelde nadien in Vietnam en de Verenigde Staten.

De vraag is nog welke bekende namen Beckham naar Miami weet te lokken. De club heeft nog ruimte voor zogenaamde designated players en wordt in de wandelgangen gelinkt aan meerdere spelers die nu nog hun brood verdienen in Europa.

Ook Nashville SC voegde vijf nieuwe gezichten toe via de Expansion Draft. Abu Danladi, Zarek Valentin, Jalil Anibaba, Brandon Vazquez en Jimmy Medranda zetten allen hun handtekening bij de club uit Tennessee.

Twee van hen zijn opmerkelijk genoeg alweer verhandeld: Vazquez kwam eerst over van Atlanta United en is naar Cincinnati FC - de club van trainer Ron Jans - vertrokken, terwijl Valentin werd geruild met doelman Joe Willis van Houston Dynamo. Ter aanvulling zijn daarna Daniel Lovitz en Adrián Zendejas aangetrokken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer MLS
Meer over MLS
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.