Clubeigenaar Beckham begint met pikant thuisduel aan avontuur

Reacties

Inter Miami speelt zijn eerste competitiewedstrijd in het bestaan van de club tegen Los Angeles Galaxy. Dat heeft de club enkele maanden voor de start van het nieuwe seizoen in de Verenigde Staten naar buiten gebracht. Het is voor clubeigenaar David Beckham een weerzien met zijn voormalig werkgever.

Clubeigenaar Beckham begint met pikant thuisduel aan avontuur
© Pro Shots

Begin 2018 werd bekend dat Inter Miami de volgende club was die toe zou treden tot de Major League Soccer, twee jaar later gaat het dan echt gebeuren. Op 14 maart 2020 speelt Inter Miami zijn eerste thuiswedstrijd in de Amerikaanse competitie. LA Galaxy is dan dus de tegenstander, de formatie uit Los Angeles drong dit seizoen door tot de play-offs. Daarin werd echter verloren in de tweede ronde.

Beckham speelde over drie periodes 115 competitiewedstrijden voor LA Galaxy, voor hij als speler van Paris Saint-Germain zijn carrière beëindigde in de zomer van 2013. Sindsdien is de Engelsman al bezig met het voltooien van zijn eigenaarschap van Inter Miami. Beckham tekende in 2007 al een contract met de MLS, waarmee hij het recht verwierf om met een nieuwe club toe te treden tot de hoogste profcompetitie van de Verenigde Staten.

Inter Miami is zeker niet de enige nieuwe club in Amerika. Vorig jaar was FC Cincinnati, met Ron Jans als trainer, nieuwkomer in de MLS. In de toekomst treden ook clubs uit Austin en St. Louis toe tot de voetbalpiramide.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.