Bazoer zet FC Utrecht op het goede spoor bij ineenstorting VVV

Reacties

FC Utrecht heeft op bezoek bij VVV-Venlo voor de tweede keer in een paar dagen tijd een bijzonder doelpuntrijke zege geboekt. De Limburgers boden een helft meer dan prima partij, maar kenden na de pauze een ineenstorting van jewelste. Met een glansrol liet Riechedly Bazoer zien dat hij de woorden van trainer Dick Advocaat had gehoord.

Bazoer zet FC Utrecht op het goede spoor bij ineenstorting VVV
VVV-Venlo
VVV-Venlo
2 - 6
FC Utrecht
FC Utrecht

Beide ploegen leefden de afgelopen dagen met een totaal ander gevoel toe naar de midweekse ontmoeting in De Koel. VVV maakte er afgelopen weekend tegen hekkensluiter NAC Breda (1-1) namelijk een potje van, het spel was niet om aan te zien. Desondanks besloot trainer Maurice Steijn het grootste deel van zijn basisploeg een herkansing te gunnen, alleen de geschorste Moreno Rutten ontbrak. FC Utrecht-coach Dick Advocaat wijzigde eveneens weinig ten opzichte van de extreem late 3-2 zege op Feyenoord. Alleen Simon Gustafson kwam erbij, in plaats van de zondag nog trefzekere Urby Emanuelson.

Ballenjongen
Het was uitgerekend de vervanger van VVV-rechtsback Rutten die zich al vroeg opwierp als reddende engel. Sean Klaiber brak namens de bezoekers door aan de rechterkant en legde de bal keurig breed op Sander van der Streek. Die leek de bal voor het inschieten te hebben, maar Tristan Dekker voorkwam met een geweldige sliding een doelpunt. Na een klein kwartier kreeg de thuisploeg vervolgens zijn eerste kans. Een schot van Peter van Ooijen werd geblokt, in de rebound werkte Johnatan Opoku de bal over.

Diezelfde Opoku zette zijn handtekening even later wél onder de openingsgoal. Na een razendsnelle ingooi (met dank aan een oplettende Venlose ballenjongen, zie video hieronder) stuitte FC Utrecht-huurling Patrick Joosten nog op zijn oud-collega David Jensen, maar luttele seconden later was het alsnog raak. Ralf Seuntjens slingerde de bal de zestien in, na een soort van scrimmage stond Opoku op de goede plek om de 1-0 binnen te schuiven. Kort daarna was het echter alweer gelijk. Riechedly Bazoer kon opstomen en schoot de gelijkmaker knap achter Lars Unnerstall.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De bezoekers leken daarmee orde op zaken te stellen, maar kregen kort voor de pauze alsnog het deksel op de neus. Een paar minuten nadat zijn eerste poging van afstand nog naast ging, was het bij een tweede knal wél raak. Joosten kapte zich tegen zijn broodheer goed vrij, zijn zwabberschot was Jensen (die volledig op het verkeerde been stond) te machtig. Ondanks die opsteker vlak voor rust, stortte VVV ná de pauze razendsnel in. Dat begon zeven minuten na de hervatting, toen Bazoer zeer fraai met links de 2-2 in de lange hoek krulde.

Daarmee gaf hij een passend antwoord op Advocaat, die zijn middenvelder woensdagavond nog even prikkelde. De trainer ging kort voor de wedstrijd namelijk uitgebreid in op de VfL Wolfsburg-huurling. 'Ik denk dat hij zeker nog beter kan', vond Advocaat. 'Afgelopen zondag tegen Feyenoord speelde hij tegen Tonny Vilhena, toen had-ie het moeilijk. Het is een jongen van pas 22 jaar met ontzettend veel kwaliteiten, maar hij moet nog wel wat stapjes maken. En dat weet hij zelf ook wel.'

Het had vlak daarna nóg mooier kunnen zijn voor Bazoer, maar zijn vrije trap spatte op de binnenkant van de paal uiteen. Ook zonder zijn directe inbreng kende FC Utrecht echter een doodeenvoudige tweede helft. Eerst werkte Danny Post een heerlijk aangesneden voorzet van Gustafson in zijn eigen doel, twee minuten later was het duel helemaal beslist. De opgestoomde Klaiber kapte zijn directe tegenstander uit en verraste Unnerstall in de korte hoek: dankzij een handige voetbeweging met buitenkantje rechts gooide hij de wedstrijd in het slot.

Daarmee was de gifbeker nog niet leeg voor de Limburgers. Ook Van der Streek deed een duit in het zakje met een schot in de korte hoek, dit keer zag Unnerstall er verre van goed uit. Het slotakkoord was voor invaller Michiel Kramer, die met zijn eerste goal in het shirt van FC Utrecht voor een unicum zorgde. Nog nooit eerder hadden de Domstedelingen zes keer gescoord in een uitwedstrijd in de Eredivisie.

'Niks op Bazoer aan te merken als hij zijn voeten laat spreken'
Eredivisie

Stand Eredivisie 2018/2019

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
2
4
119-32
+87
86
2
PSV
34
26
5
3
98-26
+72
83
3
Feyenoord
34
20
5
9
75-41
+34
65
4
AZ
34
17
7
10
64-43
+21
58
5
Vitesse
34
14
11
9
70-51
+19
53
6
FC Utrecht
34
15
8
11
60-51
+9
53
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.