Feyenoord heeft zondagmiddag ook zijn zesde uitwedstrijd van 2019 niet gewonnen. FC Utrecht deed de Rotterdammers in de allerlaatste seconde van de extra tijd pijn.

FC Utrecht
3 - 2
Feyenoord
Feyenoord

Trainer Giovanni van Bronckhorst greep in bij Feyenoord voorafgaand aan de wedstrijd in de Domstad. De coach passeerde Steven Berghuis en Jan-Arie van der Heijden, waardoor Sven van Beek en Nicolai Jørgensen terugkeerden in de basis.

Voordat de wedstrijd begon werd er in de Galgenwaard op indrukwekkende wijze stilgestaan bij het drama in Utrecht dat op 18 maart plaatsvond. Bij de opkomst van de spelers klonk het Amazing Grace en vervolgens was er een minuut stilte. Bovendien werd de wedstrijd in de achttiende minuut stilgelegd voor een zestig seconden lang applaus.

Feyenoord was de wedstrijd goed begonnen en kreeg al snel een grote kans op de openingstreffer. Jens Toornstra stuurde Sam Larsson weg, maar de Zweed stuitte op doelman David Jensen. De bezoekers hadden veel balbezit in het eerste half uur, maar kwamen verder niet tot grote kansen. In de 33ste minuut sloeg Utrecht wél toe. Tonny Vilhena beging een onhandige overtreding, waardoor Utrecht een vrije trap kreeg op de rand van het zestienmetergebied. Kenneth Vermeer zette zijn muur neer om de korte hoek af te dekken, maar liet de verre hoek vervolgens open. Urby Emanuelson maakte daar dankbaar gebruik van door de bal uitstekend via de binnenkant van de paal binnen te krullen: 1-0.

De ploeg van Van Bronckhorst moest zo weer in de achtervolging in een uitduel, maar verder dan een kansje voor Vilhena na terugleggen van Jørgensen kwam Feyenoord voor rust niet. De eerste kans na rust was voor de thuisploeg. Gyrano Kerk had de 2-0 op zijn schoen, maar deze keer greep Vermeer goed in. In de zestigste minuut ging de ervaren doelman echter hopeloos in de fout. Hij leverde de bal zomaar in bij Jean-Christophe Bahebeck, de Fransman legde breed op Sander van de Streek, die de 2-0 binnenschoot.

Comeback
Van Bronckhorst reageerde direct door alsnog Berghuis in te brengen; hij verving Eric Botteghin. De rechtsbuiten had nog geen minuut nodig om zijn stempel te drukken. Hij legde de bal na een prima actie terug, Vilhena bediende vervolgens Larsson die afrondde: 2-1. Tien minuten later was de schade hersteld. Vilhena haalde van afstand uit en Jensen verwerkte niet goed. De Deense doelman tikte de bal precies voor Robin van Persie die zo zijn vijftiende Eredivisie-goal van het seizoen kon binnenkoppen.

In de 82ste minuut kwam Ayoub bij Feyenoord in het veld voor Jordy Clasie. De middenvelder werd door zijn oude supporters met een luid applaus begroet. Onder aanvoering van Berghuis ging Feyenoord in het laatste kwartier vol op zoek naar de winnende treffer. Zover kwamen de Rotterdammers niet, in plaats daarvan viel de beslissing aan de andere kant.

In de 95ste minuut raakte Riechedly Bazoer de paal en kopte Timo Letschert uit de rebound binnen. Zo pakten de Domstedelingen voor het eerst sinds 2006 in eigen huis de drie punten tegen Feyenoord. De Rotterdammers raken de derde plaats in de Eredivisie zo kwijt aan AZ. Utrecht is de nieuwe nummer vijf.