Bazoer en Openda helpen Vitesse aan goed slot van moeizame voorbereiding

Vitesse heeft de laatste oefenwedstrijd voor het Conference League-tweeluik gewonnen. De Arnhemmers versloegen VfL Bochum met 1-2 en sloten een moeizame voorbereiding zo met een zege af.

Voor donderdag won de ploeg van trainer Thomas Letsch pas één oefenduel, met 2-1 van OFI Kreta. AEK Athene (1-3), Lokomotiva Zagreb (1-3), FC Nordsjaelland (0-5), Schalke 04 (3-2) en Lommel SK (0-1) wonnen van Vitesse. De Arnhemse reserves, inclusief Oussama Tannane en Riechedly Bazoer, speelden gelijk tegen Go Ahead Eagles (1-1).

Letsch hield Tannane en Bazoer tijdens de voorbereiding meerdere keren uit de basis vanwege de vertrekwens van beide spelers. Tot een transfer kwam het tot nu toe nog niet en Letsch liet Bazoer donderdag starten tegen Bochum. Tannane viel na een uur in. Het grootste moment van opwinding in de eerste helft was toen Bochum-keeper Manuel Riemann een vrije trap van grote afstand richting het doel van Vitesse schoot. Keeper Jeroen Houwen tikte de bal via de lat over.

Pas na rust werd er gescoord, voor het eerst door Vitesse. Het was Bazoer die de bal uit een afgeslagen corner op de slof nam en raak schoot in de linkerhoek. Voormalig Arsenal-speler Takuma Asano leek met de 1-1 even een zege van Vitesse te voorkomen, maar door een goal van Loïs Openda na een individuele actie stond er 1-2 op het scorebord. Doelman Houwen liet zich in de slotfase nog enkele keren gelden.

Vitesse weet donderdagavond waar het aan toe is in de Conference League. Levadia Talinn en Dundalk maken dan uit wie de tegenstander van de Arnhemmers wordt. De heenwedstrijd eindigde in 2-2.