Bayern zwaait Nübel jaar na veelbesproken transfer voorlopig uit

Reacties

Een jaar nadat hij met veel bombarie binnenkwam bij Bayern München staat Alexander Nübel alweer voor een vertrek. De 24-jarige doelman wordt zo goed als zeker voor twee seizoenen verhuurd aan AS Monaco. Nübel kwam binnen als beoogd opvolger van Manuel Neuer, maar kende een teleurstellend jaar bij Der Rekordmeister.

Bayern zwaait Nübel jaar na veelbesproken transfer voorlopig uit
© Pro Shots

De bom barstte eind 2019 toen via Duitse media bekend werd dat Nübel een akkoord had bereikt met Bayern over een transfervrije overstap in de daaropvolgende zomer. Het zorgde voor frustratie bij Schalke, want opnieuw zou een talent transfervrij overstappen naar de kampioen van Duitsland. Eerder deed bijvoorbeeld Leon Goretzka dat. Neuer weigerde in 2011 om zijn contract bij Schalke te verlengen, maar leverde de club nog wel een transfersom op.

Schalke nam geen halve maatregelen. Nübel moest zijn aanvoerdersband inleveren. Hij maakte het seizoen wel af en keepte nog elf wedstrijden voor de club uit Gelsenkirchen. Dat ging niet zonder slag of stoot. In het bekerduel met Bayern werd Nübel namelijk op de bank gezet. Supporters scandeerden meerdere malen 'Nübel Raus' omdat ze klaar waren met de doelman. Zaakwaarnemer Stefan Backs ontving zelfs bedreigingen van aanhangers van Schalke.

© Pro Shots

Eenmaal bij Bayern was trainer Hansi Flick duidelijk: Neuer bleef de eerste doelman en Nübel moest het stellen met een plek op de bank. Pas in oktober debuteerde de keeper daardoor in het bekerduel met de amateurs van 1. FC Düren. Later keepte hij nog twee wedstrijden in de Champions League en één keer in de Bundesliga tegen SC Freiburg. Meer dan dat zat er niet in voor Nübel.

Bayern zal ook tot de conclusie zijn gekomen dat zowel de club als Nübel er weinig mee opschiet als de keeper enkel de stand-in van Neuer is. En zo kwam Monaco in beeld. In de Ligue 1 moet Nübel ervaring gaan opdoen onder leiding van voormalig Bayern-trainer Niko Kovac. Mogelijk is hij op termijn dan toch klaar om Neuer op te volgen. De vervanger van Nübel is een oude bekende. Volgens het tijdschrift Kicker keert Sven Ulreich na één seizoen bij Hamburger SV terug.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.