Bayern-transfer heeft voor Nübel bij Schalke direct gevolgen

Reacties

Alexander Nübel is niet langer de aanvoerder van Schalke 04. Dat heeft trainer David Wanger besloten nadat bekend is geworden dat de doelman na het huidige seizoen vertrekt.

Bayern-transfer heeft voor Nübel bij Schalke direct gevolgen
© Pro Shots

Zaterdagochtend werd bekend waar de toekomst van Nübel ligt. Het was in Duitsland al een tijdje een publiek geheim dat de 23-jarige doelman transfervrij bij Bayern München zou tekenen, maar inmiddels is dat ook bevestigd door de Duitse topclub. Nübel wilde zijn contract niet verlengen bij Schalke en dat zorgde al voor ophef in Gelsenkirchen.

Wagner heeft vanuit het trainingskamp van Schalke in Spanje gereageerd op de bekendmaking van de transfer. De coach heeft direct ingegrepen: Nübel is niet langer de captain, de aanvoerdersband gaat naar Omar Mascarell. Volgens verschillende Duitse media is het zelfs reëel dat de 23-jarige doelman ook zijn plek onder de lat verliest. In dat geval wordt de talentvolle Markus Schubert (21) bij de nummer vijf van Duitsland doorgeschoven naar de positie van eerste keeper.

Sportief directeur Jochen Schneider liet namens Schalke weten dat de club niet anders kon dan zich neer te leggen bij het verlies van de troonopvolger van Manuel Neuer. 'We hebben alles gegeven om Alexander te overtuigen. Helaas lukte dat niet', zei de bestuurder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.