Bayern zwaait icoon uit: 'bekendste clubarts ter wereld' vertrekt

Reacties

Hij is waarschijnlijk de bekendste clubarts in de voetballerij: Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt. Na deze maand neemt de medicus afscheid van Bayern München, zo maakt Der Rekordmeister vrijdag bekend.

Bayern zwaait icoon uit: 'bekendste clubarts ter wereld' vertrekt
© Pro Shots

De 77-jarige Müller-Wohlfahrt trad op 1 april 1977 in dienst van de Duitse topclub - Bayern werkte destijds met een begroting van omgerekend zes miljoen euro - en heeft in de loop van de jaren dus talloze sterren behandeld. Niet alleen van de Duitse topclub en ook niet alleen voetballers. Atleten als Usain Bolt, Maurice Greene en Kelly Holmes rekenden eveneens op de kunde van Müller-Wohlfahrt, die afgaande op zijn uiterlijk spot met de wetten van veroudering. Ter illustratie: bovenstaande foto dateert uit 2017 en niet uit 1997.

Een smetje tijdens zijn Bayern-loopbaan was een breed uitgemeten clash met Pep Guardiola in april 2015. Na een 3-1 nederlaag tegen FC Porto in de Champions League klaagde de perfectionistische trainer over de overvolle ziekenboeg, kritiek die Müller-Wohlfahrt persoonlijk opvatte: hij diende zijn ontslag in. In november 2017 vierde de clubarts zijn rentree, nadat Jupp Heynckes was aangesteld als interim-trainer na het ontslag van Carlo Ancelotti.

In zijn biografie liet Müller-Wohlfahrt enkele jaren later weten dat hij zich in zijn eer voelde aangetast door Guardiola. 'Hij was elke keer weer geschokt als een speler een spierblessure opliep. Hij is een persoon met een lage eigenwaarde, die alles in het werk stelt om dit te verbergen voor anderen. Hij leeft constant met de angst dat hij macht en autoriteit verliest.'

Na het terugtreden van Uli Hoeness als clubpresident afgelopen najaar is Müller-Wohlfahrt al het tweede Bayern-boegbeeld dat het voor gezien houdt. Bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge zwaait binnenkort ook af: zijn opvolger Oliver Kahn wordt al ingewerkt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.