Bayern zonder Robben, maar met Neuer naar Duitse bekerfinale

Reacties

Arjen Robben is er zaterdag niet bij als Bayern München het in de Duitse bekerfinale opneemt tegen Eintracht Frankfurt. Doelman Manuel Neuer maakt juist zijn rentree in de selectie van de kampioen van Duitsland.

Bayern zonder Robben, maar met Neuer naar Duitse bekerfinale

Robben, die donderdag nog zijn handtekening zette onder een nieuw eenjarig contract, kwam door de spierblessure die hij opliep in de Champions League-halve finale tegen Real Madrid tijdens de laatste drie competitieduels ook al niet meer in actie. De 34-jarige aanvaller mist nu dus ook het slot van het seizoen, waarin Bayern de dubbel kan winnen.

Voor Neuer was er wel goed nieuws. De 32-jarige doelman is hersteld van de slepende voetblessure die hem sinds september vorig jaar aan de kant hield en zet met zijn plek in de wedstrijdselectie een volgende stap richting het ultieme doel: deelname aan het WK in Rusland. Bondscoach Joachim Löw nam de aanvoerder van Duitsland onlangs op in zijn voorselectie.

Het zou Neuer een maand vóór het eerste WK-duel van Duitsland met Mexico (17 juni) goed uitkomen als trainer Jupp Heynckes hem zaterdag in Berlijn ook speelminuten geeft, maar de 73-jarige oefenmeester liet eerder aan Kicker weten dat stand-in Sven Ulreich gewoon onder de lat zal staan. Vrijdag bevestigde Heynkes dat Neuer niet in de basis zal staan. 

Behalve Robben ontbreken ook Jérôme Boateng, net als Neuer wel opgenomen in de Duitse voorselectie voor het WK, en Arturo Vidal door blessures. Thomas Müller had in aanloop naar de finale om de DFB-Pokal tegen het Frankfurt van de nieuwe Bayern-trainer Niko Kovac last van een maagdarminfectie, maar is wel van de partij in het Olympiastadion in Berlijn.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.