Bayern ziet defensieve mogelijkheden voor Champions League-missie toenemen

Reacties

Bayern München heeft in aanloop naar de hervatting van het Champions League-seizoen met 1-0 gewonnen van Olympique Marseille. Naast de overwinning was de terugkeer van Niklas Süle een opsteker voor de Duitse kampioen: hij wordt klaargestoomd voor het eindtoernooi in Portugal.

Bayern ziet defensieve mogelijkheden voor Champions League-missie toenemen
© Pro Shots

Süle speelde in oktober zijn laatste wedstrijd voor Bayern. De verdediger liep in het duel met FC Augsburg een scheur in de voorste kruisband van zijn linkerknie op en moest maandenlang revalideren. De Duitse international zou het EK missen, maar het landentoernooi werd vanwege de coronapandemie uitgesteld naar volgend jaar zomer.

Nu Süle (tot zijn blessure een vaste basisspeler bij Bayern) weer terug is op het veld, kan hij in de aankomende maand mogelijk nog een aandeel hebben in de Champions League-missie van Der Rekordmeister. Bayern pakte al de nationale dubbel en gaat in augustus proberen om voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de treble veilig te stellen. In de achtste finales staat de ploeg van Hansi Flick op een comfortabele 3-0 voorsprong tegen Chelsea.

Süle deed tegen Marseille als invaller voor Boateng een halfuur mee. Bayern stond op dat moment al op de 1-0 voorsprong die tevens de eindstand zou blijken te zijn; Serge Gnabry maakte na negentien minuten na een knappe individuele actie het enige doelpunt van de wedstrijd. Hij deed dat onder het toeziend oog van nieuwkomer Leroy Sané, die nog niet meedeed bij Bayern en op de tribune zat. Joshua Zirkzee maakte als invaller achttien minuten.

De return tegen Chelsea staat voor volgende week zaterdag op het programma. Süle staat te trappelen om Bayern weer van dienst te kunnen zijn. 'Als je me nodig hebt, dan ben ik er', stelde de verdediger na afloop in gesprek met Magenta Sport. Flick was blij om Süle weer op het veld terug te zien: 'Dit was een mooi moment voor hem en voor ons. Hij is weer een optie.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.