Bayern wint met Tuchel: 'Niet altijd naar leraar kijken bij slechte cijfers'

Thomas Tuchel stopt na dit seizoen bij Bayern München, maar dat weerhield zijn ploeg er niet van om zaterdag te winnen van RB Leipzig. Aanvoerder Manuel Neuer reageert op de ontstane chaos bij zijn club.

Bayern München
2 - 1
RB Leipzig
RB Leipzig

'Het betere team heeft vandaag gewonnen', was de doelman duidelijk na afloop van de wedstrijd. Neuer baalt ervan dat de samenwerking met Tuchel niet heeft gewerkt. 'Het is bitter dat we niet samen iets hebben kunnen neerzetten.'

'Ik heb ook medelijden met de staf. Aan het einde van de rit hebben we het allemaal verkloot. Ik denk dat je niet per se altijd naar de leraar moet kijken wanneer je slechte cijfers haalt. Iedereen moet verantwoordelijkheid afdragen.'

De ervaren Neuer merkte ondanks het recente nieuws weinig aan zijn coach in de voorbereiding op de topper tegen Leipzig. 'Nee, mij viel niets vreemds op in zijn speech. Hij vertelde alles met complete professionaliteit.'

Opluchting bij Tuchel
Tuchel zelf was bijzonder opgelucht na de late zege. 'We speelden een heel goede eerste helft, maar het lukte ons maar niet om op voorsprong te komen. De tweede helft was heel lastig, we scoorden de 1-0 toen Leipzig begon aan te zetten.'

'Daarna reageerden we perfect op de gelijkmaker. Alles bij elkaar was het denk ik wel een verdiende overwinning. De zege is goed voor de spelers, het is goed voor iedereen bij deze club', sloot Tuchel af in gesprek met Sky Sports.