Kane behoedt Bayern in extra tijd voor nieuwe misstap tegen Leipzig

Reacties

Bayern München heeft de Duitse topper tegen RB Leipzig gewonnen. Lang leek de recordkampioen op weg naar nieuw puntenverlies, maar in de extra tijd zorgde Harry Kane voor de verlossing.

Kane behoedt Bayern in extra tijd voor nieuwe misstap tegen Leipzig
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
2 - 1
RB Leipzig
RB Leipzig

Met Xavi Simons en Matthijs de Ligt begonnen twee Nederlanders in de basis tijdens de Duitse topper tussen Bayern München en Leipzig. De eerste helft ging redelijk gelijk op, al was Bayern heel dicht bij de openingstreffer. Voormalig Heracles-doelman Janis Blaswich had een fabelachtige redding in huis na een kopbal van Kane.

In het begin van de tweede helft liet ook Leipzig zich voor het eerst echt gelden. Een pegel van Amadou Haidara werd gepakt door Manuel Neuer en ook Simons vond met een schot de handen van de Duitse doelman. Even later was het wel raak voor Bayern. Kane schoot hard raak in de verre hoek na een fraaie dribbel van Jamal Musiala.

Leipzig ging niet bij de pakken neerzitten en was direct weer gevaarlijk. Benjamin Sesko vond na een subtiel balletje van Simons eerst nog de handen van Neuer, maar niet veel later was het wel raak voor de Sloveen. Via de uitgestoken voet van de welwillende Leon Goretzka knalde hij de 1-1 tegen de touwen. 

Na de gelijkmaker van Leipzig leken beide ploegen vrede te hebben met een punt, maar in de extra tijd kwam er toch nog een winnaar. Op aangeven van invaller Eric Maxim Choupo-Moting volleerde Kane met links geweldig raak om zo zijn ploeg alsnog de overwinning te schenken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2023/2024

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayer Leverkusen
32
26
6
0
82-23
+59
84
2
Bayern München
32
22
3
7
90-41
+49
69
3
VfB Stuttgart
32
21
4
7
73-39
+34
67
4
RB Leipzig
32
19
6
7
74-36
+38
63
* Actueel tot en met 6 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.