Bayern wint en Werder verliest met zes tegengoals

Koploper Bayern München vergrootte de voorsprong op nummer twee Werder Bremen tot zeven punten door zelf te winnen van Karlsruher SC, terwijl de rivaal klop kreeg bij VfB Stuttgart.

Bayern München-Karlsruher SC 2-0
Bayern pakte verdiend de drie punten, al had het verschil grotere moeten uitvallen. Vlak voor rust bekroonde Luca Toni het overwicht, door uit de draai de bal in de verre hoek te mikken. En halverwege de tweede helft besliste Franck Ribéry het treffen. De Fransman klopte drie spelers en schoot de bal vanaf zestien meter door de benen van tegenstander Martin Stoll achter doelman Markus Miller.

VfB Stuttgart-Werder Bremen 6-3
Een doelpuntenfestijn in Stuttgart. Werder was niet eens slechter dan de thuisploeg, maar werd vakkundig weggecounterd door de kampioen. De ploeg van coach Thomas Schaaf kon nog wel 2-1 een achterstand wegwerken, maar vlak nadat Sebastian Boenisch met een van richting veranderd schot voor de dikverdiende 2-2 had gezorgd, sloeg Stuttgart het beslissende gat.

In de 65ste minuut stuurde Ludovic Magnin collega-invaller Cacau weg, die fraai breed legde op Mario Gomez (foto). De international tikte simpel zijn derde goal binnen. En direct na de aftrap sloeg VfB opnieuw toe. Die Schwaben veroverden razendsnel de bal, waarna Cacau mocht afronden na prachtig voorbereidend werk van Thomas Hitzlsperger en Gomez: 4-2.

Markus Rosenberg zorgde nog wel voor de aansluitingstreffer, maar een schlemielige eigen goal van Per Mertesacker (ploeggenoot Boenisch schoot de bal via hem in het doel) en een countergoal van Cacau zorgden voor de beslissing: 6-3.

Arminia Bielefeld-Schalke 04 0-2
Op bezoek bij Arminia bewees Schalke de betere ploeg te zijn. Halverwege de eerste helft kopte Gustavo Varela de 0-1 binnen op aangeven van Heiko Westermann op het scorebord. En na een moeilijk half uur in de tweede helft sloeg Schalke een kwartier voor tijd opnieuw toe. Halil Altintop zorgde voor de 0-2 met een intikker na een assist van Kevin Kuranyi. Schalke klom naar de vijfde plaats.