Bayern-voorzitter Rummenigge: 'Ancelotti blijft mijn vriend'

Reacties

Bayern München bracht donderdagmiddag het nieuws naar buiten dat Carlo Ancelotti niet langer hoofdcoach is van de club. Volgens bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge was er gezien de matige prestaties in dit seizoen geen andere oplossing dan een ontslag van de Italiaanse trainer.

Bayern-voorzitter Rummenigge: 'Ancelotti blijft mijn vriend'

Der Rekordmeister bezet de derde plaats in de Bundesliga. In de Duitse competitie werd er in zes duels verloren van 1899 Hoffenheim (2-0) en gelijkgespeeld tegen VfL Wolfsburg (2-2). Het forse verlies (3-0) in de Champions League in het duel met Paris Saint-Germain was uiteindelijk de druppel die de emmer deed overlopen.

'De prestaties van het elftal sinds de start van het seizoen matchen niet met ons verwachtingspatroon', geeft Rummenigge uitleg op de clubwebsite. 'De wedstrijd in Parijs maakte duidelijk dat we onmiddellijk actie moesten ondernemen. Hasan Salihamidzic (technisch directeur, red) en ik hebben vandaag een afspraak met Carlo gepland en hem onze beslissing uitgelegd.'

Rummenigge is Ancelotti dankbaar voor zijn seizoen in dienst in Beieren. 'Ik wil Carlo bedanken voor zijn samenwerking en het spijt me dat het zo heeft moeten aflopen. Carlo is mijn vriend en dat zal zo blijven, maar we moesten een professioneel besluit nemen in het belang van Bayern München. Ik verwacht een positieve reactie van de groep en dat de spelers de absolute wil tonen om de doelen van dit seizoen te halen.'

Assistent Willy Sagnol neemt voorlopig de taken van Ancelotti over. In Duitse media worden Thomas Tuchel en 1899 Hoffenheim-trainer Julian Nagelsmann genoemd als mogelijke opvolgers van de ontslagen oefenmeester.

'Wanhoop bij Ancelotti tijdens gallery play Paris Saint-Germain'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.