'Bayern verandert van mening over status Kimmich'

Reacties

Een vertrek van Joshua Kimmich is niet langer onbespreekbaar voor zijn werkgever Bayern München. De kampioen van Duitsland zou bereid zijn om te praten als er een goed bod op tafel komt.

'Bayern verandert van mening over status Kimmich'
© Pro Shots

Dat meldt Kicker dinsdag. De 28-jarige Kimmich genoot bij de Beierse grootmacht de afgelopen jaren een schier onaantastbare status: gegadigden hoefden niet te bellen, en de technisch buitengewoon vaardige Duitser leek zelf ook geen enkele interesse te hebben om zijn horizon te verbreden. Volgens het Duitse sportblad zijn er nu twijfels aan Kimmichs geschiktheid als middenvelder, en hebben die ertoe geleid dat een goed bod in overweging wordt genomen.

Welke club Kimmich eventueel zou inlijven blijft in het ongewisse. Barcelona wordt veel genoemd als potentiële bestemming, maar het is twijfelachtig of de kampioen van Spanje financieel in staat is om Kimmichs contract tot medio 2025 af te kopen. Het is een opvallende verandering van visie: Kimmich wordt bij Bayern al lange tijd gezien als de man die de aanvoerdersband zal overnemen als oudgedienden Manuel Neuer en Thomas Müller afzwaaien.

Kimmich, opgeleid bij VfB Stuttgart, werd in 2015 door Pep Guardiola opgehaald bij RB Leipzig, toen nog uitkomend in de 2. Bundesliga. In München won hij in acht seizoenen acht landstitels, drie DFB-Pokals en in 2020 ook de Champions League. Zijn interlandcarrière bleef met 79 interlands tot nu toe zonder succes, volgend seizoen zal het EK in eigen land een kans zijn om daar wat aan te doen.

​Tchouaméni​​​​​​
Bayern zou zelf ook nog een nieuwe middenvelder zoeken en na het mislopen van Declan Rice zijn oog hebben laten vallen op Aurelién Tchouaméni van Real Madrid, zo meldt Sport1. De international van Frankrijk zou niet tevreden zijn met zijn rol in Spanje en zodoende een overgang naar Bayern overwegen. Een eerste gesprek zou er al geweest zijn, hoewel er nog niets concreets loopt. Dat is anders voor Min-jae Kim, die een dezer dagen in de Allianz Arena wordt voorgesteld. Ook Harry Kane is een zeer serieus doelwit.

Bekijk hier al onze video's
Meer J. Kimmich
Meer over J. Kimmich
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.