Bayern trekt de portemonnee voor zeventienjarig toptalent

Reacties

Bayern München staat op het punt om Mathys Tel aan te trekken. De zeventienjarige spits van Stade Rennais arriveerde maandag voor de medische keuring in München. De verwachtingen zijn hoog bij Der Rekordmeister.

Bayern trekt de portemonnee voor zeventienjarig toptalent
© Pro Shots

Nee, een directe vervanger van Robert Lewandowski is de pas zeventienjarige Tel niet. Een groot talent is hij wel. 'Hij kan op een dag een van de beste spitsen worden', zei trainer Julian Nagelsmann van Bayern zondag nog. 'Ik denk dat hij er ooit veertig gaat maken. Maar ik zou blij zijn met tien goals in zijn eerste seizoen.'

Tel speelde tot nu toe pas tien wedstrijden in de hoofdmacht van Rennes, waarin hij niet scoorde. De spits maakte vooral indruk in Franse jeugdelftallen en bij de beloften van Rennes. Volgens de Duitse krant BILD heeft Bayern veel geld over voor Tel. Der Rekordmeister zou na meerdere afgeslagen biedingen een akkoord hebben bereikt over een transfersom van twintig miljoen euro, die door bonussen kan oplopen tot 28,5 miljoen.

Volgens de krant troeft Bayern andere topclubs als Real Madrid, Juventus en verschillende clubs uit de Premier League af. Tel gaat een contract voor vijf seizoenen tekenen in München. Lewandowski vertrok eerder voor 45 miljoen euro naar Barcelona.

In de rubriek VI Scout belichtten we eerder de kwaliteiten van Mathys Tel:

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.