Bayern steekt buurman Augsburg helpende hand toe

Bayern München en FC Augsburg gaan een samenwerkingsverband aan met elkaar. Daniel Pranjic (foto) is een van de spelers die de overstap gaat maken.

Bayern steekt buurman Augsburg helpende hand toe

De bedoeling van de samenwerking is dat spelers die bij Bayern zelden aan spelen toekomen, worden uitgeleend aan de kleine buurman. Beide clubs profiteren daarvan: de reserves van Bayern krijgen speeltijd en kunnen zich zo ontwikkelen, terwijl de selectie van Augsburg zo wordt versterkt.

FC Augsburg, de ploeg van de Nederlandse trainer Jos Luhukay, debuteert dit seizoen in de Bundesliga en ontbeert de financiële middelen voor grote aankopen. Augsburg staat op de zestiende plaats met acht punten, een meer dan hekkensluiter SC Freiburg. Luhukay is dolblij met het plan, maar wil eerst afwachten welke Bayern-spelers hij krijgt.

De intentie is dat tijdens de winterstop drie spelers de overstap maken naar Augsburg: Takashi Usami (19), David Alaba (19) en Danijel Pranjic (29). De laatste staat welwillend tegenover verhuur. De Kroaat, die in de zomer van 2009 overkwam van SC Heerenveen, kwam dit seizoen nog niet in actie in de Bundesliga. 'Mijn contract loopt af en daarom is het belangrijk dat ik ga voetballen', weet de middenvelder, die onder Louis van Gaal regelmatig basisspeler was.

Tot en met vorig seizoen stalde Bayern reservespelers bij 1.FC Nürnberg, zoals Breno, Andreas Ottl en Mehmet Ekici, die vervolgens sterker terugkwamen in München.

Zaterdag neemt koploper Bayern München het op tegen middenmoter 1.FC Nürnberg. FC Augsburg gaat zondag op bezoek bij 1. FC Köln. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's