Bayern spreekt liefdesverklaring richting Klopp weer hardop uit

Reacties

De eindzege van Liverpool in het Champions League-toernooi is in Zuid-Duitsland met goedkeuring ontvangen. Bayern München is al jaren gecharmeerd van Liverpool-manager Jürgen Klopp en steekt niet onder stoelen of banken dat het hem in de toekomst met open armen zou verwelkomen.

Bayern spreekt liefdesverklaring richting Klopp weer hardop uit

Erevoorzitter Franz Beckenbauer zegt in gesprek met BILD dat hij zich goed voor kan stellen dat Klopp op een dag in München arriveert. 'Ik heb geen grotere wens dan dat. Het zou heel goed passen. Voor mij is hij één van de beste trainers op aarde', zegt Beckenbauer complimenteus.

De openlijke liefdesverklaring richting de 51-jarige Klopp is een herhaling van zetten voor Bayern. In 2015 sprak Beckenbauer zich ook al lovend uit over de Duitse trainer, toen die aankondigde dat hij na zeven seizoenen weg zou gaan bij Borussia Dortmund.

Destijds liet Beckenbauer weten dat Klopp 'altijd een optie zou zijn' voor Bayern en dat er intern al vaak over hem gesproken was. Klopp besloot toentertijd de opstap te maken van Borussia Dortmund naar Liverpool, waar hij zaterdag zijn hoogtepunt beleefde door de Champions League te veroveren.

De Duitser genoot al een aanzienlijke status op Anfield en kan na zaterdag helemaal niet meer stuk. Maandag kwam al naar buiten dat de directie van Liverpool het nog doorlopende contract van Klopp graag wil openbreken en verlengen. Daar lijkt de manager zelf ook voor open te staan.

Over het charmeoffensief van Bayern is Klopp ook duidelijk: dat komt nog te vroeg. 'Ik mag Franz Beckenbauer graag, en hij mag mij', zegt de manager tegen BILD. 'Maar ik ben nog in bezit van een langlopend contract bij Liverpool. Dat neemt natuurlijk niet weg dat ik dankbaar ben dat Franz zoiets zegt.'

'Dat heb ik veel liever dan dat men zegt: die Jürgen kan er helemaal niets van. Maar op dit moment heeft Bayern, net als Borussia Dortmund overigens, de beschikking over een zeer goede trainer. En wat er over vijf jaar of nog later gebeurt, daar heb ik geen idee van.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer J. Klopp
Meer over J. Klopp
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.