Bayern-geruchten Van Bommel en Ten Hag ontzenuwd met baangarantie Kovac

Reacties

Niko Kovac hoeft zich niet druk te maken over zijn toekomst als trainer van Bayern München. De bekritiseerde coach heeft met een gebaar een baangarantie gekregen.

Bayern-geruchten Van Bommel en Ten Hag ontzenuwd met baangarantie Kovac

De positie van Kovac bij Bayern was de laatste weken een welkom onderwerp van gesprek. De Duitse media speculeerden druk over een afscheid van de trainer, waarbij ook namen van zijn mogelijke opvolgers werd genoemd. Zo heetten Erik ten Hag en Mark van Bommel kandidaat te zijn voor de mogelijke vacature in Beieren.

Bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge stond te boek als een van de criticasters van Kovac en ook als tegenstander van een baangarantie. Maar de oud-international maakte vrijdagavond tijdens een Bild-evenement duidelijk dat de Kroaat ook volgend seizoen op de Bayern-bank zit. Nadat hem de vraag over de toekomst van Kovac was gesteld, volgde een antwoord in woord en vooral gebaar. 'Ik doe nu zo', zei Rummenigge met zijn duim omhoog.

Dat gebaar was een duidelijk signaal van vertrouwen in Kovac, die zaterdagavond ten koste van RB Leipzig de Duitse beker wil pakken. 'Het is nooit de vraag geweest of hij ook volgend jaar onze coach is', gaf Rummenigge meer uitleg. 'Het zou gek zijn om een beslissing te nemen op basis van één wedstrijd.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.