Bayern ruziet verder met Franse bond na slecht nieuws over Hernández

Reacties

Bayern München vreest Lucas Hernández dit kalenderjaar niet meer te kunnen inzetten. De recordaankoop viel dinsdag geblesseerd uit tegen Olympiakos, vergroot de defensieve zorgen bij Bayern en blaast de ruzie tussen Bayern en de Franse voetbalbond onbedoeld nieuw leven in.

Bayern ruziet verder met Franse bond na slecht nieuws over Hernández
© Pro Shots

Bayern en de FFF kregen het aan het begin van deze maand met elkaar aan de stok, nadat Hernández zich vanwege een knieblessure had afgemeld voor de interlands van Frankrijk tegen IJsland en Turkije. De verdediger moest zich echter toch gewoon bij de nationale ploeg melden en werd daar fit genoeg bevonden. Tegen Turkije deed Hernández zelfs negentig minuten mee.

Clubarts Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt ('ik ben verantwoordelijk voor de gezondheid van Lucas en zeg dat hij niet kan spelen') en voorzitter Karl-Heinz Rummenigge ('ik ben zeer geïrriteerd door het gedrag van de Franse bond') reageerden boos en teleurgesteld. Dat gold overigens niet voor Niko Kovac, die Didier Deschamps bedankte. 'Ik ben blij dat hij negentig minuten heeft gespeeld, dat is ook belangrijk voor ons', zei de oefenmeester.

Dinsdagavond viel Hernández uit met (vermoedelijk) een enkelblessure. De mandekker verliet op krukken het stadion en staat naar verwachting tot het einde van het kalenderjaar buitenspel. Technisch directeur Hasan Salihamidzic werd na afloop geconfronteerd met het bedankje van Kovac. 'Nou, ik ben helemaal niet dankbaar. Ik ben er juist enorm triest over', zei hij.

De blessure waar Hernández nu mee kampt is een andere blessure dan waar de rel mee begon. Bij Bayern lijkt men echter te denken dat de ene kwetsuur in verband staat met de andere. 'Ik ben teleurgesteld dat de diagnose van onze arts niet met vertrouwen is behandeld, want hij is een professional, die precies weet wat hij doet', aldus Salihamidzic. 'Als zijn mening niet gerespecteerd wordt, dan is dat iets dat mij zorgen baart. Lucas is net terug van een zware blessure en heeft nu alweer heel veel wedstrijden gespeeld. Dat maakt me wel een beetje boos.'

Hernández werd tegen Olympiakos vervangen door Javi Martínez, die vervolgens ook geblesseerd uitviel. Het is nog onduidelijk hoe ernstig deze kwetsuur is. Kovac hoopt maar dat de schade meevalt, want de spoeling achterin wordt wel heel erg dun bij Bayern. Afgelopen weekend liep Niklas Süle al een knieblessure op die hem het restant van dit seizoen en zelfs het EK gaat kosten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.