Bayern München wervelt langs Fenerbahçe en staat in finale 'eigen' toernooi

Reacties

Bayern München heeft zich dinsdagavond op eclatante wijze gekwalificeerd voor de finale van de strijd om de Audi Cup, het jaarlijkse oefentoernooi in de Allianz Arena. Het weerloze Fenerbahçe droop met een 6-1 nederlaag af.

Bayern München wervelt langs Fenerbahçe en staat in finale 'eigen' toernooi

Voorafgaand aan de oefenwedstrijd werd Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge door Duitse media aan de tand gevoeld over de belangstelling van Der Rekordmeister voor Leroy Sané. De bestuurder wilde geen concrete uitspraken doen - los van het feit dat Bayern een goede relatie onderhoudt met Manchester City.

Vanaf de tribune zag Rummenigge dat Bayern ook zonder Sané over stootkracht beschikt. Fenerbahçe hield tot de 22ste minuut de nul, maar daarna ging voor de Turkse club zo'n beetje alles mis wat mis kon gaan. Het was Renato Sanches die het bal opende. De Portugees trof simpel doel na voorbereidend werk van Robert Lewandowski.

Nog voor het half uur was het de attente Leon Goretzka die de score verdubbelde en na 31 minuten liet ook Thomas Müller zich fêteren als doelpuntenmaker, nadat hij profiteerde van een enorme blunder van Nabil Dirar. De Marokkaan, die dacht dat hij veel tijd had, liet zich de bal ontfutselen in het zestienmetergebied. Na opnieuw matig verdedigend werk van Fenerbahçe liet Kingsley Coman de 4-0 aantekenen en vlak voor de onderbreking verzilverde Müller een penalty voor de 5-0.

Fenerbahçe, waar zomeraanwinst Garry Rodrigues halverwege in de kleedkamer achterbleef, had de zaken na rust aanzienlijk beter onder controle. Al maakte Müller nog wel de 6-0 door van grote afstand de bal in het doel te plaatsen, nadat doelman Harun Tekin verkeerd timede met uitkomen. De Turkse club maakte via Max Kruse nog wel een eretreffer.

In de finale, die woensdagavond al wordt afgewerkt, bindt Bayern München de strijd aan met Tottenham Hotspur, dat Real Madrid bedwong. Fenerbahçe duelleert op dezelfde dag om het brons met De Koninklijke.

Dirar was erg aangeslagen en dreigde zelfs even het veld te verlaten:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.