Bayern München en Shakhtar Donetsk blijven winnen

Bayern München en Shakhtar Donetsk blijven maar winnen in hun nationale competitie. Ook deze speelronde waren de grootmachten uit Duitsland en Oekraïne te sterk voor respectievelijk Fortuna Düsseldorf (5-0) en Illichivets Mariupol (2-1).

Bayern München en Shakhtar Donetsk blijven winnen

In de Bundesliga won Bayern München, zonder de geblesseerde Arjen Robben, zaterdag met 5-0 van Fortuna Düsseldorf. De doelpunten namens FC Hollywood werden gemaakt door Mario Mandzukic, Luiz Gustavo, Thomas Müller (2) en Rafinha.

De Rekordmeister staat door de overwinning van zaterdag op de eerste plaats met de maximale score van 24 punten uit acht wedstrijden, gevolgd door Eintracht Frankfurt met negentien punten uit hetzelfde aantal wedstrijden.

OekraïneShakhtar Donetsk won vrijdag al weer voor de twaalfde keer op rij in de Oekraïense Premyer Liga. De Champions League-deelnemer pakte drie punten in de thuiswedstrijd tegen Illichivets Mariupol (2-1). Namens de ploeg uit Donetsk maakten Ilsinho en Taras Stepanenko de doelpunten.

Shakhtar is met 36 punten uit twaalf wedstrijden de trotse koploper van de Premyer Liga. Mede door de 3-2 nederlaag van achtervolger Dnjepr Dnjepropetrovsk tegen Zorya Lugansk staat Shakhtar stevig aan kop met twaalf punten voorsprong.

GriekenlandOok het Griekse Olympiakos Piraeus is nog steeds ongeslagen in de Super League. Olympiakos won zaterdag de thuiswedstrijd met maar liefst 4-0 van Xanthi. Doelpunten namens de koploper werden gemaakt door Kostas Manolas, José Holebas en Rafik Zoheir Djebbour (2).

BulgarijeLudogorets Razgrad zag zondag wel een einde komen aan de reeks van overwinningen in de Bulgaarse A Liga. De ploeg van voormalig NEC-speler Mitchell Burgzorg speelde met 1-1 gelijk tegen Botev Vratsa. Ondanks het gelijke spel staat de club uit Razgrad nog wel op de eerste plaats met 25 punten uit negen competitiewedstrijden. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's