Bayern München voelt niets van halve flater

1. FC Nürnberg-Bayern München 1-1 Bayern kende een benauwde middag op bezoek in Nürnberg, maar kon na afloop tevreden constateren dat het er niet slechter op is geworden in de strijd om het landskampioenschap.

De nummer voorlaatst leek Bayern naar een nederlaag te gaan spelen. Het fraaie doelpunt van Zvjezdan Misimovic, die vlak voor rust een stuiterende bal beheerst in de verre hoek mikte, hield tot tien minuten voor tijd stand.

Een mooie Bayern-aanval via Luca Toni en Franck Ribéry kreeg in doelpuntenmaker Lukas Podolski zijn bekroning. En voorkwam dat Bayern tegen zijn derde nederlaag zonder Mark van Bommel in de ploeg opliep.

Hamburger SV-Arminia Bielefeld 1-1
HSV profiteerde niet en liet de kans liggen het gat verkleinen tot vijf punten. De ploeg van coach Huub Stevens vond maar zelden gaatjes tegen het ver teruggetrokken Arminia, dat zelfs in de counter het gevaarlijkst was. Met Rafael van der Vaart enige Nederlander, oogde de nummer twee van de Bundesliga bleekjes.

David Jarolim kreeg rood in 66ste minuut. De Tsjech maakte een schwalbe en greep zijn tegenstander in het kruis, waarna HSV met tien man verder moest. Na zes minuten ging het al mis. Verdediger Markus Bollmann scoorde geheel vrij koppend uit een hoekschop. Acht minuten voor tijd kwam HSV alsnog langszij. Paolo Guerrero schoot door de benen van doelman Rowen Fernandez raak.

Karlsruher SC-Schalke 04 0-0
Ook Schalke kwam niet verder dan een gelijkspel, al mocht het daar geen seconde over klagen. Karlsruher had voor rust een voorsprong kunnen en moeten komen, maar faalde in de afwerking. Schalke zette daar vrijwel niets tegenover en haalde met de billen op elkaar de finish.

Bayer Leverkusen-Eintracht Frankfurt 0-2
Leverkusen zag het gat met de ploegen boven zich zelfs oplopen. Ondanks een overwicht, waren het de gasten die scoorden. In de 24ste minuut scoorde Stefan Kiessling in eigen doel. Onder druk kopte hij de bal over zijn uitgekomen keeper heen. In de tweede helft zette Leverkusen wel aan, maar was het opnieuw Eintracht dat toesloeg. In blessuretijd vergrootte de net ingevallen Evangelos Mantzios de marge.

Werder Bremen-MSV Duisburg 1-2
Werder gaf niet thuis in de eerste helft. MSV was verdedigend meer solide en aanvallend creatiever. Ivica Grlic opende de score met een directe vrije trap en Manaseh Ishiaku speelde zich knap vrij en maakte er 2-0 van. Na rust deed Diego wat terug met een eveneens feilloos genomen vrije trap. Meer kwam er niet, waardoor de hekkensluiter de laatste plaats overdeed aan Nürnberg.