Bayern mede dankzij wereldgoal Coman langs Freiburg

Bayern München heeft de druk op koploper Bayer Leverkusen opgevoerd. Daar was een 3-0 overwinning op SC Freiburg voor nodig.

Bayern München
3 - 0
SC Freiburg
SC Freiburg

Bayern, met Noussair Mazraoui in de basis en zonder de geblesseerde Matthijs de Ligt, had geen moment moeite met Freiburg. De ploeg van Thomas Tuchel gaf vooral in de openingsfase gas en besliste de wedstrijd daarin ook min of meer. Kingsley Coman opende na twaalf minuten de score met een doelpunt om je vingers bij af te likken. Of het zo bedoeld was, weten we niet: de Fransman gaf de bal vanaf rechts voor, maar de bal belandde pardoes in het Freiburg-doel.

Het goede gevoel werd bevestigd door de 2-0 van Leroy Sané die in een flitsende aanval, waarin Freiburg iets te veel ruimte weggaf, het eindstation was. Sané was voor rust verantwoordelijk voor de 3-0, maar die werd afgekeurd vanwege buitenspel. Freiburg, de nummer acht van de Bundesliga, stond erbij en keek ernaar en had geen enkele inbreng, ondanks dat de voorsprong 'maar' 2-0 was. Bayern domineerde de wedstrijd volledig, maar verzuimde het duel in het slot te gooien. Vlak voor tijd besliste Coman het duel met de 3-0.

Bayern is de nieuwe nummer drie van de Bundesliga. Der Rekordmeister heeft één punt minder dan VfB Stuttgart en twee dan koploper Leverkusen (18 en 19).