Bayern leeft zich uit na clash met Ajax, Gómez goud waard

Bayern München heeft zaterdagmiddag een goed vervolg gegeven aan de groepswinst in de Champions League. Drie dagen na het spectaculaire gelijkspel in Amsterdam was laagvlieger Hannover 96 in de Bundesliga geen partij voor de Beierse grootmacht. Gelijktijdig deed ook VfB Stuttgart goede zaken, met dank aan good old Mario Gómez.

Hannover 96
Hannover 96
0 - 4
Bayern München

Bayern had vóór de krachtmeting met Ajax in eigen land de weg omhoog alweer ingezet met zeges op Werder Bremen (1-2) en 1. FC Nürnberg (3-0). Zaterdagmiddag kostte het relatief weinig moeite om daar in Hannover een derde overwinning aan toe te voegen. Al na twee minuten had de ploeg van Niko Kovac de juiste weg ingeslagen. Joshua Kimmich schoot raak nadat Thomas Müller de bal met een onorthodoxe omhaal vanaf de achterlijn had teruggelegd.

Bayern trof met Hannover de nummer zeventien van de Bundesliga, die dit seizoen tot nu toe vooral in eigen huis punten sprokkelde. Tegen de recordkampioen zat een resultaat er niet in. Na iets minder dan een half uur zorgde David Alaba met een pegel in de kruising voor een veilige marge van twee goals, die na rust niet meer in gevaar kwam.

Robert Lewandowski viert zijn tiende competitiegoal (22 goals in 22 officiële duels). Hij is nu gedeeld Bundesliga-topscorer met Luka Jovic en Paco Alcácer.

Bayern had voor rust al verder uit kunnen lopen, maar liet de nodige kansen onbenut. In de tweede helft kwamen de verwachte doelpunten alsnog. Serge Gnabry, op de rechterflank opnieuw de vervanger van Arjen Robben, maakte in de 53ste minuut zijn vierde competitiegoal. Na ruim een uur zorgde Robert Lewandowski op aangeven van Kimmich koppend voor 0-4.

Daarmee was de honger van Bayern wel gestild. Het was desondanks goed voor de grootste zege tot nu toe in de Bundesliga, waarin tot aan de winterstop nog een thuiswedstrijd tegen RB Leipzig en een uitwedstrijd tegen Eintracht Frankfurt op de rol staan. Nummer drie Bayern zal hopen dat het gat met koploper Borussia Dortmund, dat later op de dag in actie komt tegen Werder Bremen, voor die tijd nog wat kleiner is geworden.

1899 Hoffenheim
0 - 0
Borussia Mönchengladbach

1899 Hoffenheim trad zonder Joshua Brenet en Justin Hoogma aan tegen nummer twee Borussia Mönchengladbach. Brenet zat op de bank, Hoogma is momenteel het kind van de rekening door een brede selectie en zat op de tribune. Beide ploegen kwamen tot scoren, maar telkens werd het doelpunt geannuleerd. Hoffenheim-aanvaller Joelinton, die een sterk seizoen draait, zag in de eerste helft twee van zijn rake inzetten afgekeurd worden. Dat gebeurde Gladbach-smaakmaker Thorgan Hazard na rust ook eenmaal, waardoor de wedstrijd uitmondde in een doelpuntloos gelijkspel.

VfB Stuttgart
2 - 1
Hertha BSC
Hertha BSC

Ook bij Hertha BSC was er geen Nederlandse inbreng. Javairo Dilrosun, Karim Rekik en PSV-huurling Derrick Luckassen zijn geblesseerd. Hun ploeg verloor van laagvlieger VfB Stuttgart. Maximilian Mittelstädt opende de score nog voor het bezoek uit Berlijn, maar na rust stond Gómez op. De ervaren spits beëindigde met een intikker zijn doelpuntendroogte van 682 minuten en maakte met een prachtige zweefkopbal ook het winnende doelpunt. Door de zege en de nederlagen van concurrenten Hannover en Nürnberg (afgelopen vrijdag tegen VfL Wolfsburg) loopt Stuttgart weg bij de degradatieplekken.

FC Augsburg
FC Augsburg
1 - 1
Schalke 04
Schalke 04

Schalke 04 blijft worstelen. Na de openingstreffer van FC Augsburg via Michael Gregoritsch in de dertiende minuut moest de uitploeg in de achtervolging. Jeffrey Gouweleeuw en zijn collega's incasseerden uiteindelijk één geldige goal van Schalke: na rust bracht Daniel Caligiuri zijn elftal met een diagonale knal op 1-1. Daarna scoorde Haji Wright ook voor Schalke, maar die treffer werd wegens buitenspel afgekeurd.

Fortuna Düsseldorf
2 - 0
SC Freiburg
SC Freiburg

Hekkensluiter Fortuna Düsseldorf verliet de laatste plaats door een zege op SC Freiburg. Door een dubbelslag van Kaan Ayhan in de tweede helft pakte de thuisploeg drie punten en draagt Hannover 96 nu de rode lantaarn in de Bundesliga.