Bayern krijgt Nürnberg pas laat op de knieën

Bayern Müchen, 1899 Hoffenheim en FSV Mainz 05 boekten alle een zege op de zesde speeldag van de Bundesliga en nestelden zich met elf punten in de top van de Bundesliga. Vooral Hoffenheim moest diep gaan voor de overwinning.

Bayern München-1. FC Nürnberg 2-1Bayern had een ernorm overwicht in de eerste helft, maar slaagde er niet in al vroeg de score te openen. Mario Gomez raakte de lat en doelman Raphael Schäfer redde knap op een inzet van Thomas Müller. Trainer Louis van Gaal greep in de rust in en bracht Franck Ribéry in het veld als vervanger van Gomez. Nürnberg moest steeds verder terug en moest uiteindelijk in de 55ste minuut buigen na opnieuw een aanval van Bayern. Müller vond met een steekpass Ivica Olic en de Kroaat schoot de bevrijdende openingstreffer binnen.

Het was wachten op meer goals van de thuisclub, maar geheel tegen de verhouding in kwam Nürnberg op gelijke hoogte. Ilkay Gündogan leidde de gelijkmaker in met een knappe individuele actie en invaller Eric Choupo-Moting kon vervolgens raak schieten. Bayern, met Arjen Robben in de basis en Edson Braafheid als invaller, boekte in de slotfase alsnog een terechte zege. Daniel Van Buyten (foto) kopte in de 82ste minuut raak na een voorzet van Robben.

Borussia Mönchengladbach-1899 Hoffenheim 2-4Borussia, met Roel Brouwers, Tobias Levels en Marcel Meeuwis in de basis, leek op een 2-1 overwinning af te steven. In de laatste vijf minuten van de wedstrijd scoorde Hoffenheim echter liefst drie keer. Maicosuel maakte er in de 86ste minuut 2-2 van, Chinedu Obasi kopte in de 89ste minuut de 2-3 binnen en Demba Ba bepaalde de eindstand in blessuretijd op 2-4.

Daarmee kende het duel net zo'n enerverend slot als de beginfase was geweest. Juan Arango opende al na tien minuten de score met een schot van afstand. Zeven minuten later was het zelfs al 2-0 toen Roberto Colautti profiteerde van een slippertje van doelman Timo Hildebrand. Hoffenheim sloeg snel terug. Sejad Salihovic verraste doelman Logan Bailly door een vrije trap in een keer binnen te schieten.

Hannover 96-Borussia Dortmund 1-1Voor Arnold Bruggink eindigde de wedstrijd kort nadat hij aan de basis had gestaan van de gelijkmaker van Hannover. Na zijn snelle inworp tekende Didier Ya Konan voor 1-1. Bruggink kon daarna niet verder en moest zich laten vervangen. In de stand kwam na zijn wissel geen verandering meer. Nuri Sahin had Dortmund op slag van rust op voorsprong gezet.

VfB Stuttgart-1. FC Köln 0-2Köln boekte op bezoek in Stuttgart de eerste zege van het seizoen. Een grootse wedstrijd was het bepaald niet, maar daar zullen de gasten maling aan hebben. Sebastian Freis kopte in de 25e minuut op aangeven van Fabrice Ehret de eerste treffer van de wedstrijd binnen. Vlak voor tijd ging doelman Jens Lehmann namens Stuttgart in de fout en schoot Wilfried Sanou de bal van 45 meter in het lege doel.

VfL Bochum-FSV Mainz 05 2-3Mainz keek met de rust tegen een 2-1 achterstand aan. Diego Klimowicz had Bochum vlak voor de eindsignaal van de eerste helft aan een hernieuwde voorsprong geholpen. In het tweede bedrijf ontpopte André Schürrle zich tot man van de wedstrijd. De aanvaller scoorde twee keer en bezorgde Mainz daarmee een hoge notering in de Bundesliga.