Bayern jubelt na historisch moment: 'Lewandowski is de beste spits ter wereld'

Reacties

Robert Lewandowski is erg trots na het evenaren van het illustere record van Gerd Müller. Vanuit alle hoeken komt er lof voor de spits van Bayern München, die zaterdag geschiedenis schreef door zijn veertigste goal van het Bundesliga-seizoen te maken.

Bayern jubelt na historisch moment: 'Lewandowski is de beste spits ter wereld'
© Imago

De beelden van zaterdagmiddag uit Freiburg waren vertederend. Lewandowski werd er bijna ongemakkelijk van dat hij zo werd bejubeld door zijn ploeggenoten, die na de 0-1 van de Pool een erehaag vormden voor de goalgetter. Lewandowski droeg onder zijn wedstrijdshirt een tricot met daarop de tekst: 4ever Gerd. Hij liet dat direct na zijn goal zien en eerde zo een ware Bayern-legende. Gerd Müller, ook wel Der Bomber genoemd, maakte in het seizoen 1971/72 liefst veertig competitiegoals voor de grootmacht en dat record leek onaantastbaar. Tot voor kort.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Lewandowski laat via de Bayern-kanalen weten dat het een grote eer is om Müller te evenaren: 'Het is een legendarisch record dat lang gestaan heeft. Het is ongelofelijk wat Müller gepresteerd heeft toen. Ik had niet gedacht dat ik het zou halen om het record met hem te mogen delen. Ik ben erg trots en kan het eigenlijk nog niet geloven. Daar heb ik nog wat tijd voor nodig. Bij het record hoort het hele team. Het is niet genoeg om alleen mijn naam te noteren, het is een record van de Mannschaft.'

Clubpresident Karl-Heinz Rummenige eert Lewandowski met mooie woorden: 'Zeven jaar geleden hebben we hem transfervrij naar Bayern gehaald en hij is uitgegroeid tot een van de meest waardevolle spelers in onze clubgeschiedenis. Ik heb met Gerd Müller mogen spelen en ik weet dat hij Robert deze prachtige dag gunt. Als spitsen horen ze allebei thuis in de geschiedenisboeken van het voetbal.'

Volgens Bayern-coach Hansi Flick kan geen enkele spits in het hedendaagse voetbal tippen aan Lewandowski: 'Op dit moment is hij de beste spits ter wereld. Dit is ook een mijlpaal voor het hele team. Zijn teamgenoten hebben het voorwerk gedaan. De laatste jaren hield niemand het voor mogelijk dat het record geëvenaard zou worden, maar in het voetbal is dus alles mogelijk.'

Bayern publiceerde kort na het laatste fluitsignaal bij de uitwedstrijd tegen Freiburg (2-2) een video waarin topaanvallers van de club uit het heden en de recente geschiedenis Lewandowski feliciteerden. Mario Gómez, Roy Makaay, Ivica Olic en Thomas Müller kwamen aan het woord.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.