Lewandowski evenaart legendarisch record Der Bomber, Flekken voorkomt meer

Reacties

Robert Lewandowski heeft geschiedenis geschreven door zaterdag zijn veertigste goal van het seizoen te maken in de Bundesliga. Daarmee evenaarde de sterspeler van Bayern München het record van Gerd Müller. Genoeg voor de zege was het niet.

Lewandowski evenaart legendarisch record Der Bomber, Flekken voorkomt meer
© Pro Shots
SC Freiburg
SC Freiburg
2 - 2
Bayern München
Bayern München

Müller scoorde als aanvaller van Bayern in het seizoen 1971/72 liefst veertig keer in de Duitse competitie. Die prestatie leek de Bayern-legende een record voor de eeuwigheid op te leveren. In aanloop naar dit seizoen zei Lewandowski nog dat het eigenlijk onmogelijk was om Der Bomber te evenaren. Bayern-coach Hansi Flick sloot zich daarbij aan, maar voegde wel toe: 'Maar als iemand het kan, dan is het Lewandowski.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De 32-jarige Pool is bezig aan zijn meest productieve seizoen in dienst van Bayern. Hij wist dat hij in de uitwedstrijd tegen Freiburg maar één goal nodig had om Müller te evenaren. Zou het niet lukken om te scoren, dan wachtte volgende week thuis tegen FC Augsburg nog een kans. Lewandowski sloeg in Freiburg in de 26ste minuut echter al toe namens de kampioen door een strafschop te benutten (0-1).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor Bayern stond er in het Schwarzwald-Stadion eigenlijk niets meer op het spel. Het kampioensfeest was al gevierd door de grootmacht, die aan de 33ste speelronde begon met een voorsprong van tien punten op nummer twee RB Leipzig. Voor SC Freiburg was nog wel voldoende om voor te spelen. De ploeg van doelman Mark Flekken hoopt nog op het behalen van Europees voetbal.

Daar mag het ook na de thuiswedstrijd tegen Bayern op blijven hopen, want de jubileumgoal van Lewandowski leverde geen zege voor Bayern op. Manuel Gulde maakte nog voor rust de 1-1, waarna Christian Gunter negen minuten voor tijd ook de 1-2 van Leroy Sané van het scorebord poetste. Het duel eindige zodoende in 2-2, mede omdat Flekken ervoor zorgde dat Lewandowski niet ook zijn 41ste van het seizoen maakte. De Nederlandse doelman had meerdere goede reddingen in huis op pogingen van de Poolse spits, die zodoende niet in zijn eentje recordhouder werd. Daar heeft hij volgende week in eigen huis tegen FC Augsburg nog één poging voor.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.