Bayern haalt uit in Dortmund, Wolfsburg verliest weer

Louis van Gaal heeft met Bayern München een ruime overwinning geboekt bij Borussia Dortmund. VfL Wolfsburg, regerend kampioen, ging in eigen huis onderuit tegen Bayer Leverkusen.

Borussia Dortmund-Bayern München 1-5De ploeg van trainer Louis van Gaal beleefde in Dortmund een valse start toen voormalig Bayern-verdediger Mats Hummels op aangeven van Nuri Sahin de thuisclub op voorsprong zette. Der Rekordmeister kwam echter steeds beter in de wedstrijd en in de 36ste minuut zorgde Mario Gomez voor de gelijkmaker. De spits kopte in buitenspelpositie de bal binnen, nadat Daniel Van Buyten een vrije trap van Bastian Schweinsteiger had verlengd.

Al vroeg in de tweede helft zette Schweinsteiger de bezoekers op voorsprong. Roman Weidenfeller reageerde matig op een afstandschot van de middenvelder. De mooiste treffer van de middag kwam op naam van invaller Franck Ribéry, die een vrije trap in de kruising schoot. Na de treffer sprintte de Fransman naar Van Gaal en sprong hem in zijn armen. De eveneens ingevallen Thomas Müller bepaalde de eindstand met twee treffers op 1-5.

VfL Wolfsburg-Bayer Leverkusen 2-3De regerend kampioen ging voor de derde keer op rij onderuit. Thuis verloor Wolfsburg nu van Bayer Leverkusen, koploper van de Bundesliga. Na een klein uur spelen leidde de bezoekers met 3-0 door treffers van Simon Rolfes (tweemaal) en Stefan Kiessling, maar Wolfsburg kwam goed terug door een vrije trap van Zvjezdan Misimovic en een strafschop van Grafite. Het bleef echter bij de aansluitingstreffers, waardoor Bayer de drie punten pakte.

1. FC Nürnberg-Borussia Mönchengladbach 1-0Peer Kluge was de man van de wedstrijd in het Easy-Credit-Stadion. Al in de zesde minuut schoot hij op aangeven van Christian Eigler de enige treffer van de wedstrijd tegen de touwen. De zege was verdiend, ook al kreeg Borussia Mönchengladbach nog enkele goede kansen. Voormalig Ajax- en Feyenoord-spits Angelos Charisteas mocht het zich aanrekenen dat het tot het eindsignaal spannend bleef; de Griek miste in de slotfase twee grote kansen.

SC Freiburg-Eintracht Frankfurt 0-2Eintracht Frankfurt beleeft een goede start van het seizoen. Na vijf wedstrijden is de ploeg van trainer Michael Skibbe nog altijd ongeslagen. Het uitduel met SC Freiburg leverde drie punten op voor de bezoekers. De overwinning kwam pas in het laatste kwart van de wedstrijd tot stand. In de 68ste minuut opende Maik Franz de score en in de blessuretijd maakte Alexander Meier de twee treffer voor Eintracht Frankfurt, dat nu de derde plaats bezet.

1899 Hoffenheim-VfL Bochum 3-0Hoffenheim boekte thuis tegen VfL Bochum zijn tweede overwinning van het seizoen en klom zo naar de vijfde plaats in de Bundesliga. Demba Ba zette de thuisploeg voor rust op voorsprong en in de tweede helft maakten Chinedu Obasi en Marvin Compper er 3-0 van in het voordeel van Hoffenheim, de Herbstmeister van afgelopen seizoen.

FSV Mainz 05-Hertha BSC 2-1Hertha BSC, afgelopen seizoen nog lang meestrijdend voor de titel, leed bij FSV Mainz 05 alweer zijn vierde nederlaag van het seizoen. De ploeg leek op weg naar een overwinning na een treffer van Maximiliano Nicu, maar in de laatste tien minuten kantelde de wedstrijd. De thuisclub zag Andreas Ivanschitz en Aristide Bancé er nog 2-1 van maken.