Bayern 'gewoon' weer bovenaan: 'Moeilijk om ons te stoppen'

Reacties

Gezien de resultaten van de afgelopen jaren is het bijna niet te geloven, maar Bayern München staat na zaterdag pas voor het eerst sinds oktober bovenaan in de Bundesliga. De club die zeven keer op rij kampioen van Duitsland werd richt zich op in een moeizaam seizoen. Tegen FSV Mainz 05 boekte Bayern de zesde zege op rij (1-3) en profiteerde daarmee van puntenverlies van RB Leipzig. Komende zondag staan beide clubs tegenover elkaar in München.

Bayern 'gewoon' weer bovenaan: 'Moeilijk om ons te stoppen'
© Pro Shots

Eerder dit seizoen was het ouderwets crisis bij Der Rekordmeister, want als je met Bayern niet bovenaan staat, heb je automatisch een probleem. Niko Kovac moest begin november het veld ruimen, waarna Hans-Dieter Flick het roer overnam. Eerst als ad-interim, maar door de goede prestaties mocht hij van de clubleiding het seizoen afmaken. Ondertussen stond Bayern zelfs een tijdje op de zevende plaats. Na zes zeges op rij is de koppositie echter weer heroverd.

Eindelijk is het geen uitgemaakte zaak wie er kampioen wordt in Duitsland, want naast Bayern doen ook Leipzig, Borussia Mönchengladbach en Borussia Dortmund mee om de titel. Bayern heeft nu alles weer in eigen hand, met één punt voorsprong op Leipzig. Daar komt nog bij dat de club uit München volgende week thuis speelt tegen Leipzig en de voorsprong dan kan vergroten. Tegen Mainz werd ook nog een clubrecord aangescherpt. Nog nooit maakte Bayern in de eerste twintig competitierondes 58 doelpunten. Robert Lewandowski maakte tegen Mainz zijn 150ste Bundesliga-treffer namens Bayern.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Deze zes overwinningen op rij geven ons veel zelfvertrouwen', sprak verdediger David Alaba tegen het sportpersbureau SID. 'Als we ons eigen spel blijven spelen, zal het heel moeilijk zijn om ons te stoppen. En ja, wij zijn de favoriet tegen Leipzig en we willen ook dan op onze manier voetballen. Maar we hebben nog een lange weg te gaan.'

Dat het niet vanzelf gaat, merkte Flick ook tegen Mainz. 'We begonnen goed, ik was erg verheugd met ons spel in het eerste half uur. Daarna waren we niet goed genoeg, het tempo ging omlaag. Bij de corner van Mainz, vlak voor rust, stonden we niet goed.' Flick zag Jeremiah St. Juste de spanning terugbrengen (1-3). 'Mainz heeft ook kwaliteiten voorin en toonde die, maar we hebben goed verdedigd en pakten de drie punten.'

Bundesliga

Stand Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
26
4
4
100-32
+68
82
2
Borussia Dortmund
34
21
6
7
84-41
+43
69
3
RB Leipzig
34
18
12
4
81-37
+44
66
4
Borussia Mönchengladbach
34
20
5
9
66-40
+26
65
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.