Bayern geeft Flick de kans: 'Hij kan een nieuw tijdperk vormgeven'

Reacties

Hansi Flick heeft Bayern München als interim-trainer weer aan het voetballen gekregen en is daarvoor beloond met een vaste aanstelling. Clubicoon Lothar Matthäus is er blij mee.

Bayern geeft Flick de kans: 'Hij kan een nieuw tijdperk vormgeven'
© Pro Shots

Flick kwam in november voor de groep te staan bij Bayern, na het ontslag van Niko Kovac, en zat tot dusver bij 21 officiële wedstrijden als eindverantwoordelijke op de bank. Bayern verloor slechts twee van deze wedstrijden, tegen Bayer Leverkusen (1-2) en Borussia Mönchengladbach (2-1), en won er achttien. Daar zaten bovendien zeer overtuigende zeges tussen.

Erik ten Hag werd in de wandelgangen genoemd als mogelijk nieuwe hoofdtrainer voor Bayern, maar Der Rekordmeister heeft het vertrouwen in Flick uitgesproken. De coach zette vrijdag zijn handtekening onder een tot medio 2023 doorlopend contract. Volgens Matthäus is het meer dan logisch dat Flick de kans krijgt om zijn goede werk voort te zetten. 'Het zou onbegrijpelijk zijn geweest als Bayern zijn contract niet had verlengd', stelt de clubicoon.

'Hansi verdient dit, absoluut', vervolgt Matthäus in gesprek met TZ. 'Hij heeft Bayern weer op het juiste spoor gebracht. We zien een harmonie in het team die we voor het laatst hebben gezien onder Jupp Heynckes en Bayern speelt fantastisch voetbal. Hansi heeft het team op alle vlakken verbeterd en is ook nog erg goed in het omgaan met spelers. Dankzij hem hebben spelers als Jerome Boateng en Thomas Müller hun topniveau weer gehaald. Hansi durft bovendien jonge talenten als Alphonso Davies en Joshua Zirkzee de kans te geven. Hansi kan een nieuw tijdperk vormgeven in Beieren.'

Bayern staat bovenaan in de Bundesliga, zit in de halve finales van het Duitse bekertoernooi en heeft bovendien goede papieren om de kwartfinales van de Champions League te bereiken. De eerste ontmoeting met Chelsea in de achtste finales werd in Londen immers overtuigend gewonnen (0-3).

Bayern won in 2013 voor het laatst de Champions League en heeft de ambitie om opnieuw de beste ploeg van Europa te worden. Matthäus ziet dit wel gebeuren: 'Bayern is nooit ver van de Europese top verwijderd, dus de nederlaag tegen Liverpool zag ik vorig seizoen al als een incident. Onder Flick zijn de kansen voor Bayern om de Champions League te winnen natuurlijk geweldig', meent hij.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.